Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 5 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Baby achtergelaten in Belgische wasserette: moeder gevonden en vrijgelaten

Een vrouw heeft vorige week een drie maanden oude baby achtergelaten in een wasserette in België. Dat blijkt uit een opsporingsbericht dat recentelijk is verspreid. Inmiddels is de Belgische politie in contact gekomen met de moeder van de baby.

De vrouw ging een wasserette in Anderlecht binnen met een grijze kinderwagen en liep na enkele momenten weg. Ze droeg een witte sweater en een zwarte korte broek, maar liet de kinderwagen achter.

Baby achtergelaten in wasserette

In de kinderwagen lag een baby, een meisje van ongeveer drie maanden oud. Het kind droeg volgens Belgische media een witte trui toen ze werd aangetroffen. Het spoor via de camerabeelden liep uiteindelijk dood, en dus deed de politie een beroep op het publiek om te achterhalen wie de vrouw en de baby zijn. De politie heeft via X, voorheen Twitter, nu laten weten dat dat gelukt is.

Volgens VRT NWS zou een man zich bij de politie hebben gemeld met informatie. Hij vertelde dat hij de vader van het kindje was, al heeft hij het meisje nooit erkend. Omdat hij voldoende details kon geven, gaat de politie ervan uit dat het kan kloppen. Hij zou wel een DNA-test willen ondergaan om uit te maken of hij de biologische vader van het kind is.

Motief van de vrouw is nog onduidelijk

De krant Het Laatste Nieuws meldt dat de vrouw werd aangetroffen in een snackbar in Laken. Het gaat om een 19-jarige vrouw van Spaanse afkomst zonder vaste verblijfplaats in België. Verdere details wil de politie niet geven, behalve dat er nog wordt onderzocht wat het motief van de vrouw is geweest om het kind achter te laten. Ze werd ondervraagd door de politie en is daarna vrijgelaten.

De baby verkeert in goede gezondheid. Ze is opgenomen in een ziekenhuis en is in afwachting van plaatsing bij een gastgezin.

Voortvluchtige drugshandelaar bedankt politie in video: ‘Dankzij jullie kon ik ontsnappen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.