Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 22 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Walgelijk’ poep-filmpje: ‘Mallorca is Nederlandse toeristen meer dan zat’

Op Mallorca zijn ze helemaal klaar met misdragende Nederlandse toeristen, meldt het AD. De maat is vol voor het Spaanse eiland nu er een video rondgaat van een jongen die ‘voor de gein’ op het hoofd van een slapende man poept.

De betrokkenen lachen de man gezamenlijk uit en ze schelden met ‘kanker’. „Het is het bekende Nederlandse toerisme”, schrijft dagblad Ultima Hora over het incident.

Mallorca is gedrag zat na poep-filmpje

Inwoners en Nederlandse ondernemers zeggen het gedrag van de Nederlanders al langer zat te zijn, aldus het AD. Het populaire vakantie-eiland Mallorca worstelt vooral met het zogenoemde zuiptoerisme. In het filmpje trekt de jonge man zijn broek naar beneden om vervolgens op het hoofd van het slapende slachtoffer zijn behoefte te doen. Dat deed hij tot zeker tweemaal toe, terwijl hij door vermoedelijk een vriend gefilmd wordt.

De vermeende Nederlandse toeristen zijn niet geïdentificeerd. De beelden zijn wel begeleid met een tekst, die het Nederlandse karakter van de makers verraadt. ‘Dit is het ziekste wat ik ooit heb meegemaakt’, staat er namelijk bij. Wanneer het incident op Mallorca heeft plaatsgevonden is ook niet duidelijk, evenals de identiteit van de slapende man.

Spanjaarden zijn alles behalve blij

Na de daad wordt de man uitgelachen en slaat de jonge man zichzelf op de borst, terwijl hij door zijn vriend geprezen wordt. Het slachtoffer, dat een voetbalshirt draagt van UD Las Palmas draagt, beweegt niet tijdens de walgelijke daad.

Spanjaarden zijn niet blij met deze actie en het imago van Nederlandse toeristen. „Het loopt gewoon enorm uit de hand. De Nederlanders hier zijn dronken en zeer agressief”, zegt Alain Cabonell van een lokale buurtvereniging tegen het AD. „Dit overkomt ons tegenwoordig ieder jaar, het lijkt wel de maffia.” Vooral hoteliers en bar- en restauranteigenaren klagen, blijkt uit Spaanse media. De ondernemers eisen meer politie op straat en willen bijvoorbeeld ook dat toeristen hun boetes direct op straat moeten betalen.

Dode pinguïns massaal aangespoeld in Uruguay: ‘Deze aantallen zijn niet normaal’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.