Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Baby overleden nadat ouders haar achterlieten in snikhete auto om kerkdienst bij te wonen

Een baby van 11 maanden oud is afgelopen zondag in Palm Bay in de Amerikaanse staat Florida om het leven gekomen, nadat haar ouders haar hadden achtergelaten in een snikhete auto. Zij deden dat om zelf een urenlange kerkdienst bij te wonen. Het meisje zou zeker drie uur lang in de hete auto vastgezeten hebben.

De baby, die deze week 1 jaar zou worden, werd rond 13.00 uur bewusteloos in de auto aangetroffen. Het voertuig stond geparkeerd voor de Olives Evangelical Baptist Church in Palm Bay, de kerk waarvan de ouders van het meisje voorgangers zijn. Dat meldt de Amerikaanse politie.

Drie uur lang in snikhete auto

De dienst die haar ouders bijwoonden begon om 10.15 uur. Dat betekent dat het meisje zo’n drie uur lang in de snikhete auto vastzat. Toen het meisje werd aangetroffen was het zo’n 26 graden in de auto. Volgens experts kan de temperatuur in een dichte auto al binnen tien minuten oplopen tot zo’n 10 graden boven de buitentemperatuur.

Meteen nadat ze werd gevonden is de baby met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen nog geprobeerd om haar te stabiliseren. Later die dag werd het meisje dood verklaard, zo melden Amerikaanse media.

„Dit is een vreselijk incident en onze condoleances en gebeden gaan uit naar de familie’’, zegt de politiechef van Palm Bay, Mario Augello, in een verklaring.

Onderzoek naar de gang van zaken

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar de politie doet wel onderzoek naar de gang van zaken. Zo wordt nog onderzocht wie van de ouders het kind mee heeft genomen naar de kerk. Ook wordt bekeken of er misschien andere afleidingen waren, waardoor de ouders de baby in de auto achtergelaten hebben.

Jaarlijks sterven in de VS zo’n 38 baby’s aan oververhitting in auto’s. De staat Florida staat volgens Kids and Cars Safety, een organisatie die zich inzet voor de veiligheid van kinderen rondom auto’s, op plaats twee in het land als het gaat om kindersterfgevallen in hete auto’s.

Volgens deze psycholoog worden we social media-verslaafd gemaakt: ‘Ons brein is gehackt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.