Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 20 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Nog meer regenval in Noord-Italië na dodelijke overstromingen: ‘Ergste in een eeuw tijd’

In de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna is de regen teruggekeerd, nadat het gebied eerder deze week was getroffen door zware overstromingen en aardverschuivingen na hevige regenval. Het noodweer in Italië heeft aan zeker veertien mensen het leven gekost.

In delen van de regio geldt nog altijd het hoogste waarschuwingsniveau. De nieuwe buien kunnen ervoor zorgen dat het waterpeil in de rivieren opnieuw stijgt en dat de rivieren wederom buiten hun oevers treden. Dat gebeurde gisteren ook al rond de stad Ravenna.

Noodweer Noord-Italië

Vanwege het noodweer in Noord-Italië zijn volgens persbureau ANSA zo’n 15.000 mensen geëvacueerd. Op sommige plekken staan de straten nog blank en zakt het water maar langzaam. Reddingswerkers en vrijwilligers proberen wegen vrij te maken van modder. Voor sommige mensen is het momenteel lastig om aan voedsel en drinkwater te komen.

https://twitter.com/hans_kluge/status/1659519817110413313

Regenbuien ‘ergste in een eeuw tijd’

De Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de overstromingen in het land omschreven als de „ergste voor Italië in een eeuw tijd.” De regenbuien in het noorden van Italië volgden na maanden van droogte, waardoor de regen volgens meteorologen moeilijker kon wegzakken in de grond. In Emilia-Romagna stierven begin deze maand al twee mensen toen het er stormde.

Instagram zet in op Twitter-rivaal en verschijnt mogelijk sneller dan je denkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.