Emma Jansen
Emma Jansen Buitenland 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Gert Verhulst reageert voor het eerst op beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag bij Plopsaland

Het management van pretpark Plopsaland kwam afgelopen weekend onder vuur te liggen. Gisteravond sprak Gert Verhulst, baas van Studio 100, in zijn eigen talkshow De Tafel van Vier over de aantijgingen van het grensoverschrijdend gedrag. Hij liet weten dat hij het onderzoek afwacht, voordat hij uitspraken doet.

„We moeten eerst exact weten wat er aan de hand is, voordat we een reactie kunnen geven”, aldus Gert Verhulst. Het Belgisch Openbaar Ministerie onderzoekt de situatie in het pretpark. Bij Plopsa zouden volgens getuigen tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen de bovenhand voeren en vakantie- en rustperiodes niet worden gerespecteerd, zo was te lezen in verschillende Belgische kranten.

https://twitter.com/DeTafelvanVier/status/1627775157883359240

Getuigenissen grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa

De Plopsa-groep, eigendom van Studio 100, beschikt over attractieparken in België en onder meer Nederland. Het management van het bedrijf kwam dit weekend onder vuur te liggen na publicatie in verschillende Belgische kranten van tientallen getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag. Vooral topman Steve Van den Kerkhof en twee directeuren kregen het te verduren.

„CEO Steve van den Kerkhof gooide papieren naar mijn hoofd en begon te roepen. Elke week pikte hij lukraak een ander slachtoffer uit om zich te laten gelden”, vertelde Régis D’haenens tegen VRT NWS. D’haenens werkte in 2016 als aankoopverantwoordelijke bij Plopsa. Ook spreekt hij van grensoverschrijdend gedrag binnen het bedrijf. „Ik ben opgelucht dat de verhalen eindelijk aan het licht komen”, aldus D’haenens. Van den Kerkhof ontkent de aantijgingen. „Het doet pijn dat bepaalde mensen dergelijke ervaringen hebben gehad”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

‘Mentaal welzijn en veiligheid belangrijk’

In een reactie op de aantijgingen betuigen ruim 150 werknemers maandagmorgen met een paginagrote krantenadvertentie hun steun aan het management. „Vol ongeloof lazen en hoorden wij het afgelopen weekend veel eenzijdige verhalen over onze werkgever en ons management”, schrijven de medewerkers in hun open brief. „Plopsa bestaat 23 jaar en als je zonder filter deze verhalen los op elkaar gooit, krijg je uiteraard een aangepaste versie van de realiteit.” Het team steunt en bedankt het management.

De Plopsa-parken zijn opgebouwd rond populaire tv-figuren voor kinderen van Studio 100, zoals Samson & Gert en Kabouter Plop. In de uitzending van gisteravond laat Gert Verhulst weten dat er een reactie zal volgen, wanneer er resultaten uit het onderzoek naar voren komen. „Maar laat ons duidelijk zijn: het mentaal welzijn en veiligheid van ons personeel is heel belangrijk”, aldus Gert Verhulst.

Ellen spelt bienvenue fout en Gert trekt een speedo aan: kijkers genieten van nieuw seizoen De Verhulstjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.