Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Ruinerwold in Oostenrijk’: kinderen in wijnkelder ontdekt

In een wijnstreek in het uiterste noordoosten van Oostenrijk zijn zes kinderen in een wijnkelder ontdekt. De jongeren staan nergens ingeschreven en bij de overheden waren zij niet bekend.

De zaak doet denken aan de Nederlandse vondst in 2019 in het Drentse Ruinerwold, waar een gezin in complete afzondering leefde in een afgelegen boerderij. Metro interviewde later een van de kinderen, Mar Jan.

Vermoedelijke vader Oostenrijk aangehouden

De vermoedelijke 54-jarige vader is aangehouden, meldde de politie in Hadres in Oostenrijk. Hadres ligt in het ‘Weinviertel’ ten noorden van Wenen, een van de belangrijkste wijnstreken van het land is.

Ook is zijn 40-jarige partner in Oostenrijk aangetroffen. Zij is vermoedelijk de moeder van de kinderen, maar volgens de politie loopt het onderzoek naar de identiteit van de jongeren nog. Het gaat om een baby en vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. Het stel heeft verklaard dat het hun natuurlijke kinderen zijn en dat ze in Engeland zouden zijn geboren.

Kinderstemmen uit een kelder

De gemeente besloot gistermiddag poolshoogte te nemen bij de kelder, nadat omwonenden hadden gezegd dat er kinderstemmen te horen waren. Die zouden verstommen wanneer men een ingang naderde. Het was inmiddels bekend dat een man die als ‘Reichsbürger’ of als uiterst rechts bekend stond, zich in de kelders had teruggetrokken. Hij was door de gemeente gewaarschuwd dat hij daar niet mocht wonen. De twee ambtenaren die gingen kijken, werden met pepperspray bespoten en vluchtten een wijngaard in. Volgens media in Oostenrijk belden ze vervolgens de politie die ingreep.

Gruwelijke zaak Josf Fritzl

In media wordt, naast het eerder gemelde Ruinerwold, de gruwelijke zaak Fritzl uit Oostenrijk in herinnering geroepen. Een man in het Neder-Oostenrijkse Amstetten, Josef Fritzl, hield er in een geluiddichte speciale kelder zijn dochter 24 jaar gevangen en van de buitenwereld afgesloten terwijl hij haar misbruikte. Hij verwekte ook kinderen van wie er enkelen ook permanent in de kelder bleven tot de ontdekking van het drama in 2008. Fritzl kreeg levenslang.

M&M’s geeft opheldering over ban van ‘te woke’ gekleurde poppetjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ruinerwold in Oostenrijk’: kinderen in wijnkelder ontdekt
Sluiten