Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 11 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Man steekt meerdere mensen neer op Gare du Nord in Parijs

Een man heeft met een zelfgemaakt steekwapen mensen aangevallen op het Parijse station Gare du Nord. Hij heeft één persoon ernstige verwonde en vijf mensen licht, melden Franse media. De dader viel al iemand aan vlak voor hij het station betrad.

De verdachte is snel door politiemensen uitgeschakeld, onder wie agenten die geen dienst hadden en aanwezig waren om de trein naar huis te nemen.

Dader Parijs ernstig gewond

Agenten hebben het vuur op de dader geopend. Hij is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht. Over zijn motieven is nog niets bekendgemaakt. Hij viel voorbijgangers met een soort schroevendraaier aan, aldus Franse media. De politie probeert na te gaan of de man Allahu Akbar heeft geroepen tijdens de steekpartij en of het om een Algerijn gaat zoals de eerste informatie aangeeft. Hij zou niet bij de politie bekend zijn.

Er wordt in Parijs, dat al vaker werd opgeschrikt door aanslagen, geschokt gereageerd. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmarin heeft „de snelle en moedige reactie” van de politie geprezen. Darmarin is naar het station gegaan om poolshoogte te nemen. Ook politiechef Laurent Nuñez en burgemeester Anne Hidalgo gingen langs op het station.

Belangrijk en druk station

Het station Gare du Nord behoort tot de drukste ter wereld. Het dient onder meer voor de treinverbindingen met Amsterdam, Brussel, Lille, Londen en tal van Duitse steden. Het treinverkeer werd tijdens het incident even onderbroken, melden Franse media.

Vluchten worden fors duurder: ‘Tijd van spotgoedkope tickets komt achter ons te liggen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man steekt meerdere mensen neer op Gare du Nord in Parijs
Sluiten