Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 21 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Spookrijdende snelheidsduivel vlucht met 300 kilometer per uur voor Duitse politie

Nee, dit is geen actiefilm, maar het is wel een grootse achtervolging op een sportauto. De Duitse politie heeft vanochtend vroeg een grootscheepse achtervolging ingezet op een auto die op de snelweg tegen het verkeer in reed met extreme snelheid.

De spookrijder reed in de buurt van Stuttgart met snelheden tot wel 300 kilometer per uur om de politie te ontvluchten, maar dat is hem uiteindelijk niet gelukt.

Spookrijder met extreme snelheid

De chauffeur zou zijn omgedraaid toen hij op een file stuitte en reed dus op de verkeerde weghelft terug in de richting van Stuttgart. De politie maakte jacht op de auto, maar raakte die regelmatig kwijt omdat de bestuurder zo hard reed. Een politiehelikopter vond de zwarte Mercedes uiteindelijk toen de spookrijder bij een knooppunt van de snelweg was gegaan en was uitgestapt. De chauffeur vluchtte te voet verder, maar kon niet aan de politie ontkomen. Het voertuig is in beslag genomen en weggesleept voor het terugvinden van bewijsmateriaal.

Tientallen politieauto’s ingezet

Naast de helikopter zijn in totaal maar liefst 41 politieauto’s ingezet bij de achtervolging. De sportauto is in beslag genomen en de politie zoekt nu uit wie de bestuurder is.

Foute diagnose met amputatie tot gevolg: Brits meisje krijgt 39 miljoen schadevergoeding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spookrijdende snelheidsduivel vlucht met 300 kilometer per uur voor Duitse politie
Sluiten