Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Parijs geschokt door vondst overleden Lola (12) in koffer: ‘Afschuwelijk verhaal’

Een ijzingwekkende ontdekking houdt Parijs in zijn greep. Afgelopen vrijdagavond werd een meisje levenloos in een koffer aangetroffen. Het blijkt om de 12-jarige Lola te gaan, die sinds vrijdag vermist werd. De politie heeft inmiddels zes mensen gearresteerd, maar op de vraag wat er precies met meisje is gebeurd, heeft niemand nog een antwoord.

Lola werd vrijdagmiddag als vermist opgegeven toen ze na een schooldag maar niet thuiskwam. Haar ouders besloten haar al snel als vermist op te geven omdat hun dochter die middag al wel in het appartementencomplex waar het gezin woont was geweest.

Vrouw met grote koffer gebaarde naar Lola

Omdat de vader van Lola de conciërge van het pand is, kon hij op de beelden van bewakingscamera’s zien dat zijn dochter die middag wel naar het pand was teruggekeerd. Op de beelden was ook een vrouw met een grote koffer te zien. „Ze gebaarde naar Lola dat ze moest komen”, zo laat een buurvrouw, die de beelden ook gezien heeft, weten aan de Franse krant Le Parisien.

Nadat Lola als vermist werd opgegeven, kwam de Parijse politie snel in actie omdat er mogelijk sprake was van een ontvoering. Diezelfde avond werd het levenloze lichaam van het 12-jarige meisje rond 23.20 uur ontdekt door een zwerver die de koffer vond, vlak bij het appartementencomplex. Haar handen en voeten zouden zijn vastgebonden en er was tape over haar mond geplakt. Volgens Le Parisien zou haar keel zijn doorgesneden, maar autoriteiten melden dat Lola door verstikking om het leven is gekomen.

Zes mensen aangehouden

De politie startte een groot onderzoek en hield diezelfde nacht nog vier mensen aan. Zij waren allemaal in de buurt van het appartementencomplex gezien. Later werden er nog twee mannen gearresteerd. Het is niet bekend of alle zes de aangehouden personen verdachten zijn. De jonge vrouw die ook op de camerabeelden te zien is, wordt door Franse media bestempeld als hoofdverdachte.

Waarom Lola vermoord werd, is nog compleet onduidelijk. „We weten niets. Dit is een afschuwelijk verhaal”, aldus de familie van Lola. De politie houdt rekening met allerlei scenario’s. Volgens de Franse krant Le Journal du Dimanche zou orgaanhandel een mogelijke reden kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parijs geschokt door vondst overleden Lola (12) in koffer: ‘Afschuwelijk verhaal’
Sluiten