Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Druppel bloed leidt tot arrestatie in 33 jaar oude moordzaak

Een 33 jaar oude druppel bloed heeft geleid tot een arrest in een onopgeloste dubbele moordzaak in het Amerikaanse plaatsje Danby in de staat Vermont. Dat meldt de Amerikaanse politie.

Catherine (73) en George (76) Peacock werden in september van het jaar 1989 vermoord in hun huis. Volgens de politie waren de twee doodgestoken, maar was er geen aanwijzing dat de moordenaar in het huis had ingebroken.

De zaak werd nooit opgelost, tot afgelopen donderdag. Uit een persbericht van de politie blijkt dat er eindelijk een verdachte is gearresteerd, na decennialang onderzoek te hebben gedaan. Meerdere detectives en cold-casespecialisten waren bij de zaak betrokken.

Schoonzoon verdacht van moord op schoonouders

De verdachte is de 79-jarige Michael Anthony Louise, die rond de tijd dat het echtpaar werd vermoord getrouwd was met één van hun dochters. Vlak na de moord op zijn schoonouders werd Louise al aangemerkt als verdachte, maar het lukte niet om voldoende bewijs tegen hem te vinden.

Nu, 33 jaar later, is Louise alsnog opgepakt. Dat gebeurde in zijn huis in Syracuse in de staat New York. Hij wordt verdacht van tweedegraads moord.

Het was één enkele druppel bloed, die ervoor zorgde dat Louise alsnog door de mand viel. De bloeddruppel werd in zijn auto gevonden en kon in mei 2020 dankzij een DNA-test worden geïdentificeerd als het bloed van George Peacock.

Bloed werd eerder al getest

Hoewel de bloeddruppel al eerder getest werd, waren de resultaten niet eenduidig, zo meldt de politie in het persbericht. Dankzij de vooruitgang op het gebied van forensische technologie in de afgelopen jaren, lukte het alsnog om het bloed te matchen aan George Peacock.

Waarom het vervolgens nog ruim twee jaar duurde voordat Michael Anthony Louise werd opgepakt, is niet duidelijk. De inmiddels bejaarde man zit op dit moment vast in New York in afwachting van uitlevering aan Vermont.

Brand en gevechten in beruchte Evin-gevangenis in Teheran

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.