Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Buitenland 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Nostradamus-boek voorspelde dood Queen Elizabeth en vliegt de schappen uit

Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future vliegt sinds vorige week de schappen uit. Hoe kan het dat de verkoop van een boek uit 2005, met interpretaties van nog véél oudere teksten, ineens door het dak gaat? Dat heeft alles te maken met de dood van koningin Elizabeth, die dit boek juist wist te voorspellen.

Dat meldt The Sunday Times.

Nostradamus-boek vliegt over de toonbank

Het boek is een werk van Mario Reading. Het interpreteert oude teksten van de Franse, 16e-eeuwse astroloog Nostradamus en ‘vertaalt’ deze in moderne voorspellingen. Aanhangers van Nostradamus beweren dat hij een groot aantal rampzalige gebeurtenissen heeft weten te voorspellen, zoals de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de aanslagen op 11 september 2001.

In het boek staat te lezen dat the Queen in ’22’ op 96-jarige leeftijd zou overlijden. Het uitkomen van deze voorspelling heeft voor een heuse stormloop op het boek gezorgd. Er gingen afgelopen week meer dan 8000 exemplaren van het boek wereldwijd over de toonbank, terwijl het er in de week daarvoor maar vijf waren.

Wordt prins Harry de nieuwe koning?

De grote vraag is nu natuurlijk of het boek nog meer juiste voorspellingen in petto heeft. Zo lijkt het ook te claimen dat prins Harry zijn vader Charles opvolgt – en dus niet troonopvolger prins William. De Franse voorspeller spreekt van „een man die vanwege zijn scheiding van het eiland wordt verdreven en wordt vervangen door een man die nooit had verwacht koning te worden”. Prins Harry heeft afstand gedaan van zijn koninklijke titels. Hij en zijn vrouw Meghan Markle braken vorig jaar met het koningshuis. Sindsdien is het stel grotendeels uit de schijnwerpers verdwenen en een nieuw leven in de Verenigde Staten begonnen. Koning Charles zou afstand doen van de troon omdat er een „wrok tegen hem is door een bepaald deel van de Britse bevolking, na zijn scheiding van Diana, prinses van Wales.”

FvD-leider Thierry Baudet voor het eerst vader geworden: ‘Ze zijn dolgelukkig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nostradamus-boek voorspelde dood Queen Elizabeth en vliegt de schappen uit
Sluiten