Judith Tielemans
Judith Tielemans Buitenland 24 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt er nu met de corgi’s en andere honden van Queen Elizabeth?

Niet alleen de familie en Engeland heeft Queen Elizabeth kwijtgeraakt: ook de geliefde hondjes van de koningin zijn hun baasje verloren. Muick en Sandy blijven over na het overlijden van Queen Elizabeth. De vraag luidt nu: wat gebeurt er met deze beestjes?

De zoon van Elizabeth, prins Andrew, heeft laten weten zich te ontfermen over de honden van de overleden koningin Elizabeth. Hij neemt de corgi‘s in huis, nadat hij ze eerder zelf aan zijn moeder had geschonken. Een woordvoerder van de hertog van York heeft dat laten weten.

Prins William: ‘Er wordt goed voor ze gezorgd’

Om zijn moeder een beetje op te vrolijken vanwege de slechte gezondheid van haar man prins Philip, had Andrew de puppy’s Muick en Fergus aan Elizabeth cadeau gedaan. Nadat Philip in april 2021 overleed, moest Elizabeth een maand later afscheid nemen van Fergus. De hond had hartklachten. Sandy werd zijn vervanger. De koningin was zeer gehecht aan de dieren.

Prins William heeft vorig weekend laten weten dat het goed gaat met de honden. Dat liet hij weten toen hij afgelopen zaterdag in gesprek was met Britten op straat in Londen. „Ik zag ze gisteren nog, er wordt goed voor ze gezorgd”, zei de prins van Wales, nadat iemand uit de rij had gevraagd hoe het met de huisdieren van de pas overleden koningin Elizabeth gaat. „Het zijn twee heel vriendelijke corgi’s, ze hebben een heel fijn huis.”

Queen Elizabeth grote hondenliefhebber

In totaal had Elizabeth vier honden. Naast de corgi’s Sandy en Muick had ze gezelschap van Candy, een kruising tussen een corgi en een teckel, en de cocker spaniël Lissy. Het is nog onduidelijk wat er met dat duo gaat gebeuren.

De op 96-jarige leeftijd overleden vorstin stond erom bekend een hondenliefhebber te zijn. Ze werd dan ook regelmatig gefotografeerd met haar corgi’s, die in het verleden regelmatig met haar mee gingen op reis, toen haar gezondheid dat nog toeliet.

Corgi’s van koningin Elizabeth kregen ‘à-la-cartemenu’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wat gebeurt er nu met de corgi’s en andere honden van Queen Elizabeth?
Sluiten