Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 21 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen steunen Finse ‘party premier’ Sanna Marin en delen eigen feestvideo’s

De Finse premier Sanna Marin kreeg de afgelopen dagen de nodige kritiek over zich heen vanwege haar feestende video’s. Maar ondanks de ophef staan ook veel mensen achter haar. Vrouwen delen massaal video’s van zichzelf waarop ze zelf dansend en feestend te zien zijn.

De 36-jarige premier zorgde met uitgelekte privévideo’s voor opschudding in Finland. Op deze filmpjes was te zien hoe zij en haar vrienden een feestje bouwden in privésetting.

Kritiek op video’s Finse premier Sanna Marin

En dat is gek, vinden critici. Want deze jeugdige taferelen en een politieke functie gaan volgens hen niet samen. Daarnaast werd gesuggereerd dat Marin drugs had gebruikt. Iets wat zij later ontkende en waarvoor zij zelfs een drugstest wilde ondergaan om dat te bewijzen. De Finse premier claimde dat zij nooit in haar leven drugs gebruikte.

Later reageerde Marin tegenover de pers over haar privéleven. „Ik ben een individu, een persoon, een echt persoon. Ook al ben ik ook premier. Ik verander niet mijn manier van gedragen.” Wel benadrukte de premier dat ze voorzichtig is met wat ze zegt, omdat haar woorden de Finse regering vertegenwoordigen. „Maar ik ben nog steeds een mens en dat zal ik ook in de toekomst nog steeds zijn”, aldus de premier.

Vrouwen steunen ‘party premier’

Nu delen Finse vrouwen beeldmateriaal van hun recente feestavonden onder de hashtag ‘Solidarity with Sanna‘. Want volgens hen is er niks mis met een avondje dansen en zingen. Op social media verschijnen allerlei video’s van avonden uit.

Sanna Marin kreeg vaker kritiek

Marin is sinds haar aantreden in 2019 de jongste regeringsleider ter wereld. Het is overigens niet de eerste keer dat ze onder vuur ligt. Haar feestgedrag is meestal de boosdoener. De feestjes die de premier gaf in haar ambtswoning, kregen eerder al het nodige commentaar. En haar bezoek aan een nachtclub, nadat zij eerder in aanraking was geweest met iemand die positief testte op het coronavirus, zorgde ook voor hommeles. Verwarring over de quarantaine was daarvoor volgens haar de reden. Later bood zij publiekelijk haar excuses aan.

Barry Hay doet boekje open over meidenband met Raven van Dorst: ‘Spijt van’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen steunen Finse ‘party premier’ Sanna Marin en delen eigen feestvideo’s
Sluiten