Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 13 apr 2022

Politie New York maakt jacht op man van 62 na schietpartij metrostation

De politie van New York is hard op zoek naar een man die mogelijk betrokken is bij een schietpartij die gisteren plaatsvond in een metrostation. Inmiddels is duidelijk dat zeker tien personen werden neergeschoten en dat minstens 23 mensen personen gewond raakten. De man naar wie de politie op zoek is, is een „person of interest“. Onderzocht wordt of de man bij de schietpartij betrokken is, of dat hij misschien wel zelf de schutter is.

Het gaat om Frank James, een 62-jarige man. Uit recente posts van James op sociale media blijkt dat hij dakloos is, volgens de politie. Er is volgens hen geen terroristisch motief voor de schietpartij, bleek gisteren al. Voor degene die informatie verschaft die tot James’ arrestatie leidt, ligt 50.000 dollar klaar.

Schietpartij in New York

Bij de plek des onheils vonden detectives gisteren een creditcard. Diezelfde creditcard was even eerder gebruikt om een vrachtwagen van verhuurbedrijf U-Haul te huren, die volgens de politie „in verband staat met de schietpartij”. De vrachtwagen werd in de loop van de dag langs een drukke weg in Brooklyn gevonden en was in Philadelphia gehuurd, op ruim twee uur rijden van Brooklyn. De politie vond de sleutels van de truck op de grond in het metrostation.

Gisteren hulde de schutter een metrostel in rook, nadat hij zelf een gasmasker had opgezet. Daarna begon hij te schieten in de volle metro. Die metro kwam uiteindelijk aan op het station 36th Street in de buurt van Sunset Park van het stadsdeel Brooklyn. Ook op het perron werden mensen geraakt. Op sociale media waren schokkende beelden te zien van mensen die bebloed op de grond lagen of die strompelend uit de metro kwamen.

In totaal zou de schutter 33 keer hebben geschoten, aldus de politie, die later in het station een 9 mm halfautomatisch wapen, lege kogelmagazijnen, een bijl en benzine vond.

Feit of fabel over alcohol: als je door een rietje drinkt, word je sneller dronken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie New York maakt jacht op man van 62 na schietpartij metrostation
Sluiten