Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: meerdere doden, tientallen gewonden

In België zijn meerdere doden gevallen nadat een auto inreed op een groep carnavalsvierders, zo meldt de burgemeester. De aanrijding was in de nacht van zaterdag op zondag in Strépy-Bracquegnies, een dorp in Wallonië.

Vanochtend bleek dat er vier doden waren gevallen. Inmiddels is dat aantal al opgelopen naar zes. Verder raakten volgens het stadsbestuur twintig mensen zwaargewond en zeventig lichtgewond. Het is niet direct duidelijk wat er precies is gebeurd en of er opzet in het spel is. De bestuurder van de auto is opgepakt. Het gemeentelijke rampenplan is afgekondigd.

Auto rijdt in op carnavalsvierders België

Burgemeester Jacques Gobert van La Louvière, waar Strépy-Bracquegnies onder valt, spreekt van een „catastrofe”. „Een wagen kwam in hoge snelheid aangereden en boorde zich in de menigte”, aldus de burgemeester. „De bestuurder reed nog verder, maar we hebben hem kunnen onderscheppen.”

Het Belgische nieuwsprogramma RTL Info meldt dat de slachtoffers bezig waren met voorbereidingen voor een carnavalsstoet die zondag aan het einde van de ochtend zou beginnen. Er zouden ongeveer 150 mensen op straat zijn geweest.

Familie en vrienden van de slachtoffers worden opgevangen in een sporthal.

‘Verschrikkelijk nieuws’

De Belgische premier Alexander de Croo heeft zijn medeleven uitgesproken. „Verschrikkelijk nieuws uit Strépy-Bracquegnies. Een gemeenschap die zich klaarmaakte om te feesten in het hart geraakt. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families. Bijzondere dank ook aan alle hulpdiensten voor hun hulp en bijstand.”

In het stadhuis van La Louvière wordt om 11.00 uur een persconferentie gehouden.

Man die vermoedelijk opzettelijk meerdere keren werd aangereden, overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: meerdere doden, tientallen gewonden
Sluiten