Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 16 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Vermist meisje na twee jaar (!) levend in kelder teruggevonden

Wat een nachtmerrie en groot geluk tegelijk. In Amerika is een meisje na een vermissing van twee jaar levend teruggevonden. Dit overkwam de 6 jaar oude Paislee Shilits uit Cayuga Heights, New York. De politie kreeg maandagavond uit het niets een tip over de verblijfplaats van het vermiste meisje.

Paislee, die destijds 4 jaar oud was, werd in juli 2019 vanuit haar woonplaats als vermist opgegeven. De politie gelooft dat ze werd meegenomen door haar ‘niet-verzorgende’ ouders. Het meisje werd na de tip die de politie ontving, levend teruggevonden onder een trap in een woning in New York.

Vermist meisje zat in een kelder

De tip bleek dus geweldig bruikbaar. Na maar een uur zoeken vonden agenten het meisje in een verborgen en geïmproviseerde kamer onder genoemde trap die naar een kelder leidde, melden Amerikaanse media.

De zoekende rechercheurs gebruikten gereedschap om de houten traptreden te verwijderen. „En toen zagen de rechercheurs een paar kleine voeten,” meldt de politie in een verklaring. „Na het verwijderen van nog een aantal treden, werden het kind en haar ontvoerder binnen ontdekt. De ruimte was klein, koud en nat.”

Afloop vermissing

De politie denkt dat het jonge meisje is meegenomen door haar biologische ouders, die echter niet meer voor haar mochten zorgen. De man en vrouw waren al eerder verdacht van ontvoering van het kind. Ze zijn aangehouden.

Het jonge meisje is ondanks de vermissing in goede gezondheid aangetroffen, melden Amerikaanse media. Ze is overgedragen aan haar wettelijke voogd en haar oudere zus.

‘Ik wil af en toe blijven thuiswerken, maar mijn baas wil dit niet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vermist meisje na twee jaar (!) levend in kelder teruggevonden
Sluiten