Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 2 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse skileraren in Oostenrijk blijken massaal besmet met corona

Het aantal coronabesmettingen in een skigebied in Oostenrijk loopt op, na een uitbraak onder een groep overwegend Nederlandse skileraren in Kirchberg in Tirol. Tot nu toe zijn volgens lokale media zeker 23 mensen positief getest.

De leraren zijn sinds 25 december in de skiplaats en geven op twee scholen les. Zij konden in het contactonderzoek niet zeggen in welke restaurants en berghutten ze precies zijn geweest. De autoriteiten in Oostenrijk hebben daarom iedereen die in Kirchberg in Tirol de horeca heeft bezocht opgeroepen om zich uit voorzorg te laten testen.

Quarantaine voor mensen zonder boosterprik

De Oostenrijkse regering laat het wintersportseizoen dit jaar met strenge regels doorgaan. Zo geldt er al enige tijd in heel het land een 2G-beleid, wat betekent dat alleen genezen en gevaccineerde mensen toegang krijgen tot binnenlocaties zoals restaurants en bioscopen. Daarnaast moeten buitenlandse reizigers in quarantaine als ze nog geen boostervaccinatie hebben gehad. Dat leidde er in december toe dat Nederlandse wintersporters halsoverkop naar Oostenrijk vertrokken om de maatregel voor te zijn.

De strenge maatregelen zijn een reactie op de vele besmettingen in Oostenrijk. Het aantal infecties in het land piekte eind november, maar daalde daarna snel dankzij de strenge lockdownmaatregelen.

Nu lijkt het aantal besmettingen echter weer langzaam toe te nemen. Vandaag werden er bijna 3300 nieuwe besmettingen gemeld. Dat is volgens de krant Kronen Zeitung het hoogste zondagcijfer sinds 5 december.

Oostenrijk verscherpt keer op keer maatregelen

De afgelopen maanden verscherpte Oostenrijk keer op keer de maatregelen vanwege het coronavirus. Zo voerde de regering een lockdown in voor Oostenrijkers die niet gevaccineerd zijn.

Ook wordt er in het land al gesproken over een vierde coronavaccinatie. De vierde prik wordt geadviseerd voor mensen met een hoog besmettingsrisico. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld vanwege hun werk veel kans hebben om met het virus in aanraking te komen, zoals zorgmedewerkers. Die vierde prik zouden mensen zes maanden na de derde moeten krijgen.

ME rukt op richting Museumplein, burgemeester Halsema heeft noodbevel afgegeven

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlandse skileraren in Oostenrijk blijken massaal besmet met corona
Sluiten