Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 24 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Man opent vuur in collegezaal in Heidelberg, Duitsland

Een man met een vuurwapen heeft meerdere mensen verwond in een collegezaal in het Duitse Heidelberg. De dader is dood, meldt de politie. Die heeft nog geen details bekendgemaakt over wat precies is voorgevallen. Persbureau DPA meldt dat er zeker vier gewonden zijn gevallen, op basis van ingewijden.

Op social media gaat ook een foto rond van een chatbericht naar mogelijk studenten of leraren van de school. Daarin staat dat de dader meerdere mensen heeft geraakt en dat de politie naar hem op zoek is. In een ander bericht staat dat de dader met een ‘lang wapen’ meerdere mensen verwondde.

Man met vuurwapen verwondt mensen in Duitse collegezaal

Volgens de krant Bild begon de dader te schieten in de collegezaal. Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd met zijn vuurwapen. De politie heeft vanwege het incident speciale eenheden ingezet. De omgeving is afgezet. De universiteit zou studenten volgens Duitse media per mail hebben opgeroepen om weg te blijven.

De schutter was volgens ingewijden zelf een student, bericht persbureau DPA. Hij had voor zover bekend geen politieke of religieuze motieven. Het is nog onduidelijk wat zijn beweegredenen dan wel zijn geweest. De man had volgens de bronnen de beschikking over meerdere vuurwapens.

 

Kijkers schrikken van verkrachtingsscène GTST: ‘Heftig’ en ‘zo actueel nu’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man opent vuur in collegezaal in Heidelberg, Duitsland
Sluiten