Meike van Zandvoort
Meike van Zandvoort Buitenland 19 okt 2021

Vaccinproducent Johnson & Johnson verhoogt winstverwachting: dit is waarom

De resultaten van het afgelopen jaar vielen tegen voor vaccinproducent Johnson & Johnson. Veel operaties en behandelingen kwamen door het coronavirus te vervallen. Daardoor verkocht het bedrijf minder medicijnen. Maar voor dit jaar verhoogt het bedrijf zijn winstverwachting.

Dit jaar zijn de resultaten van het farmaceutische bedrijf verbeterd, doordat de reguliere zorg op veel pekken in de wereld steeds meer terugkeert naar hoe het eerst was. De zorg wordt steeds minder afgeschaald.

Opbrengt Janssen-vaccin viel tegen

Johnson & Johnson is een wereldwijd Amerikaans bedrijf en het moederbedrijf van Janssen in Leiden. Daar werd een vaccin tegen corona ontwikkeld. Helaas is de bijdrage van dat middel aan de resultaten beperkt gebleven. De verkoop van het Janssen-vaccin leverde vijfhonderd miljoen dollar op in het derde kwartaal. Dat is minder dan verwacht.

Toch verwacht het bedrijf dat er in het hele jaar 2,5 miljard dollar zal worden verdiend met het vaccin. Aan die voorspelling houden ze zich vast. Wel verdienden branchegenoten Pfizer en BioNTech veel meer aan het coronavaccin dat zij ontwikkelden.

De verbetering in de resultaten van het bedrijf kwamen vooral van middelen tegen auto-immuunziekten en een aantal kankermedicijnen. De omzet van Johnson & Johnson steeg in het derde kwartaal met 11 procent naar 23,3 miljard dollar. De winst nam daarbij toe met 3 procent tot bijna 3,7 miljard dollar.

Boostershot van Johnson & Johnson

Afgelopen vrijdag is er positief geoordeeld over een boostershot met het coronavaccin van het Nederlandse Janssen. Dat laten onafhankelijke deskundigen weten. Zij adviseren de Amerikaanse medicijntoezichthouder Food and Drug Administration (FDA). De overheidsorganisatie besluit binnenkort of de aanbeveling wordt overgenomen. Gaan ze het inderdaad oppakken, dan wordt er daarna bepaald welke groepen in aanmerking komen voor zo’n ‘boostervaccin’.

In Nederland kunnen mensen met een ernstige immuunstoornis sinds deze maand een derde coronaprik krijgen. Volgens de Rijksoverheid zijn veel mensen met een afweerstoornis namelijk niet voldoende beschermd met twee COVID-19 vaccinaties. Voor hen is een derde prik een onderdeel van de basisvaccinatie, die bij anderen uit twee of één prik bestaat.

QR-code gevaccineerden blijft gelden ondanks positieve coronatest: ‘ADE, etentje en vakantie’

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vaccinproducent Johnson & Johnson verhoogt winstverwachting: dit is waarom
Sluiten