Pim Pauwels
Pim Pauwels Buitenland 26 okt 2021

Elon Musk in één klap rijkste man die ‘ooit op aarde heeft gewandeld’

De week van Elon Musk is goed begonnen. Het aandeel van zijn bedrijf Tesla stijgt zo hard op de beurs dat het bedrijf meer dan één biljoen dollar waard is. Dat komt neer op duizend miljard dollar en is omgerekend zo’n 860 miljard euro. Het maakt Tesla-topman Elon Musk „de rijkste persoon die ooit op deze planeet heeft rondgelopen”, aldus zakenblad Forbes.

Het blad schat het vermogen van Elon Musk op meer dan 250 miljard dollar. Daarmee is hij ruimschoots zijn directe concurrent Jeff Bezos voorbij. Het vermogen van de Amazon-oprichter wordt geschat op minder 200 miljard dollar.

„Musk is rijker dan welke miljardair dan ook die Forbes ooit heeft gevolgd. Musk is nu meer waard dan Google-medeoprichter Larry Page en Facebook-CEO Mark Zuckerberg tezamen”, schrijft het zakentijdschrift, dat vooral bekend is van de lijsten van rijkste personen op aarde.

Tesla in illuster rijtje

Aanleiding voor de grote plus bij Tesla is een miljardenorder van verhuurbedrijf Hertz dat maar liefst 100.000 elektrische auto’s heeft besteld bij het autobedrijf. Door de deal stijgt het aandeel Tesla zo hard op de beurs dat de mijlpaal van één biljoen dollar wordt geslecht.

Daarmee komt het bedrijf van Elon Musk in een illuster rijtje terecht. Het kwam pas vier keer eerder voor dat een Amerikaans bedrijf meer dan een biljoen dollar waard was. Het lukte de techbedrijven Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet eerder al.

Elon Musk plaagt Jeff Bezos met tweede plaats

Musk passeerde Jeff Bezos in september als rijkste persoon ter wereld en zag het verschil in vermogen sindsdien alleen maar groeien. Musk stuurde na overnemen van de koppositie zijn concurrent en rivaliserende ruimtemiljardair een plagerige zilveren medaille-emoji op Twitter.

Waarschijnlijk neemt het vermogen van Elon Musk de komende tijd nog een verdere vlucht. Zo voorspelde zakenbank Morgan Stanley al dat Musk in de toekomst de eerste biljonair ooit zou kunnen worden, mocht Tesla op dit tempo verder groeien.

Ook wordt goed gekeken naar zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Mogelijk wordt dat bedrijf in de toekomst ook veel meer waard. Zo vindt volgende maand de eerste orbitale lanceringstest van een nieuw ruimteschipraket van het bedrijf plaats. SpaceX wil met zijn raketten in de toekomst toeristen de ruimte in sturen.

Het is veel te druk in de ruimte en dat zorgt voor problemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Elon Musk in één klap rijkste man die ‘ooit op aarde heeft gewandeld’
Sluiten