Pim Pauwels
Pim Pauwels Buitenland 26 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Alleen gevaccineerden mogen binnenkort naar VS vliegen

Reizigers die op vakantie willen naar de VS moeten over twee weken volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Bovendien moeten alle mensen die geen Amerikaans staatsburger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben, vanaf 8 november naast hun vaccinatiebewijs ook een negatieve coronatest overleggen. Wie vakantieplannen naar de VS heeft en niet gevaccineerd is, kan die plannen dus voorlopig in de koelkast stoppen.

Ook reizigers voor wie de vaccinatieplicht niet geldt, moeten een negatieve test kunnen tonen. Alleen dan mogen zij met het vliegtuig afreizen naar het land. Voor Amerikaanse staatsburgers die volledig gevaccineerd zijn, mag die test maximaal drie dagen oud zijn. Voor alle andere reizigers geldt een maximale duur van één dag.

Iemand is volledig gevaccineerd, als de laatste dosis van het vaccin minstens twee weken voor de reisdatum is ontvangen. Dit alles heeft het Witte Huis vannacht bekendgemaakt in een statement. Eerder schreef Metro dat de tickets voor vliegreizen naar de VS als warme broodjes over de digitale toonbank gingen.

Witte Huis: ‘Dit systeem verbetert veiligheid’

„Met de wetenschap en de volksgezondheid als onze gidsen hebben de VS een nieuw internationaal vliegreissysteem ontwikkeld. Het systeem moet zowel de veiligheid van Amerikanen als de veiligheid van internationale vliegreizen verbeteren”, valt te lezen in het statement.

Volgens het Witte Huis geeft de aankondiging luchtvaartmaatschappijen en internationale luchtreizigers genoeg voorbereidingstijd. „Het beleid – dat geleid wordt door de volksgezondheid – zorgt voor een internationaal reissysteem dat streng en consistent is”. Luchtvaartmaatschappijen zijn zelf verantwoordelijk voor de naleving van de reisregels.

Enkele uitzonderingen op reisregels VS

Migranten en kinderen onder de 18 jaar mogen ongevaccineerd de VS in, mits ze getest zijn. Ook zijn mensen die om medische redenen geen vaccin kunnen nemen en mensen die vanwege een noodsituatie moeten reizen zijn uitgezonderd van de regels. Wel moeten ze, als dat medisch gezien kan, ermee akkoord gaan dat als ze langer dan zestig dagen in het land blijven, ze in de VS hun vaccinatie halen.

Lapdance in ruil voor een vaccinatie? Amerika moedigt zo vaccin aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alleen gevaccineerden mogen binnenkort naar VS vliegen
Sluiten