Julia Osendarp
Julia Osendarp Buitenland 27 mei 2021

Amerikaanse school photoshopt jaarboekfoto’s van meisjes

Een streng christelijke school in Florida vond dat sommige vrouwelijke leerlingen ‘te bloot’ op de jaarboekfoto stonden. Daarom liet iemand van de jaarboekcommissie zijn of haar Photoshop-talent op de foto’s los. En dat zorgt voor nogal wat ophef.

In sommige Amerikaanse staten speelt religie een belangrijke maatschappelijke rol. In Florida staat de vrome Batram Trail High School, die bekend staat om een conservatieve leidraad. Typisch Amerikaanse is het jaarboek waarin alle leerlingen staan met hun schoolfoto.

Past de VS wapenwet dan toch aan? Biden vraagt om ‘gezond verstand’

80 jaarboekfoto’s photoshoppen

De school maakt nu behoorlijk wat los bij leerlingen, ouders en op het internet. De Batram Trail High School koos er namelijk voor om tachtig jaarboekfoto’s te photoshoppen. Dit omdat sommige vrouwelijke leerlingen te ‘bloot gekleed’ waren. De kwaliteit van de digitale aanpassing is ronduit amateuristisch.

Een zwart balkje over een decolleté of een paars vlak op een paar blote schouders. De school schroomde  niet om een aantal stukken huid te bedekken. De onderwijsinstelling beschikt over strenge kledingvoorschriften. Toch claimen ouders van leerlingen met bewerkte foto’s dat hun dochters daaraan voldeden. De website van de school heeft een disclaimer waarin staat dat als de jaarboekfoto’s niet voldoen aan de voorschriften er een digitale wijzing kan plaats vinden.

Boze ouders en reacties social media

Vooral ouders waarvan hun dochters foto werd bewerkt, zijn laaiend. Zij spreken tegenover CNN over gender-discriminatie en seksisme. Daarnaast zijn de kledingschriften volgens hen niet meer van deze tijd. Ook maakt de school duidelijk onderscheid tussen jongens en meisjes. Alleen foto’s van vrouwen werden namelijk bewerkt. Ook is de lijst met kledingvoorschriften voor de jongens een stuk korter. De ouders laten het er niet bij zitten en laten duidelijk protest klinken. In de hoop dat school de regels versoepelt.

Ook op social media spreken veel mensen ‘schande’ over dit verhaal. Ook klinkt hier de discussie over ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en kledingvoorschriften op middelbare scholen. Daarnaast krijgen ook de Photoshop-kwaliteiten het nodige commentaar.

Lapdance in ruil voor een vaccinatie? Amerika moedigt zo vaccin aan

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amerikaanse school photoshopt jaarboekfoto’s van meisjes
Sluiten