Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 7 mrt 2021

Veelbesproken interview van Oprah met Harry en Meghan ook in Nederland te zien

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn vandaag voor het eerst sinds ze afstand namen van het Britse koningshuis te zien in een televisie-interview. De eer was aan goede vriendin Oprah Winfrey, die het echtpaar ongeveer een maand geleden mocht ondervragen. Hun twee uur durende gesprek is te zien op de Amerikaanse zender CBS.

Oprah zal eerst met alleen de zwangere Meghan praten over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook zal de hertogin van Sussex vertellen over het moederschap en zoontje Archie. Daarna schuift Harry aan en hebben ze het met Oprah over hun verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor hun gezin.

‘We hebben al zoveel verloren’

De talkshowhost zou carte blanche hebben gekregen en alle vragen mogen stellen die ze had. De afgelopen dagen verschenen er al voorstukjes van het interview. Daarin was onder meer te zien dat Harry de vele media-aandacht vergeleek met die voor zijn moeder Diana. „Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds geweest moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

In een ander fragment vraagt Oprah aan Meghan wat de reactie vanuit Buckingham Palace zou zijn op het interview. „Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zoveel verloren”, antwoordt zij.

James Corden toeristengids voor prins Harry

Harry en Meghan zetten stap terug

Het interview met de talkshowhost, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

Het exclusieve interview van prins Harry en zijn vrouw Meghan zal ook in Nederland uitgezonden worden. Je moet echter nog wel een paar dagen geduld hebben. Het interview is namelijk aanstaande dinsdag om 20.30 uur te zien op Net5.

D66 woedend over uitspraak ChristenUnie over bedenktijd bij abortus na verkrachting

‘Avondklok blijft tot eind van de maand, grotere versoepelingen nog niet mogelijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veelbesproken interview van Oprah met Harry en Meghan ook in Nederland te zien
Sluiten