Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 23 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Griekenland en Spanje laten meer buitenlandse reizigers toe

Griekenland en Spanje openen de deuren voor meer buitenlandse reizigers. Het wordt weer mogelijk om vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Spanje te reizen, terwijl Griekenland gevaccineerden uit alle EU-landen en Israël toelaat.

Het Griekse ministerie van Toerisme meldt dat gevaccineerde reizigers wel moeten aantonen dat ze een coronaprik hebben gehad. Deze groep hoeft bij aankomst niet in quarantaine en hoeft ook geen negatieve coronatest te laten zien. Wanneer het nieuwe beleid ingaat, is nog niet bekend.

Griekenland: EU-vaccinatiepaspoort

Griekenland pleit al sinds begin dit jaar voor de ontwikkeling van een zogenoemd EU-vaccinatiepaspoort. De documenthouder zou in de Europese Unie vrij moeten kunnen reizen, waar de noodlijdende toerismesector in onder meer Griekenland op zit te wachten. In Brussel ligt een plan voor zo’n pas.

Spanje

Spanje staat vanaf 30 maart weer reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk toe. Dat was sinds december niet mogelijk vanwege zorgen over de Britse variant van het coronavirus. Er gold alleen een uitzondering voor Spanjaarden en inwoners van Spanje.

Later kwamen ook Brazilië en Zuid-Afrika op dezelfde lijst te staan, omdat daar ook zorgelijke varianten van het coronavirus waren geconstateerd. Een woordvoerder van de Spaanse regering legt uit dat alleen het VK van de lijst wordt geschrapt, omdat ze daar ver zijn met de vaccinatiecampagne. De helft van de volwassen bevolking heeft inmiddels een prik gehad.

Boete reizigers Engeland

Ook al laat Spanje weer reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk toe, de vraag is of je dat als Brit wil riskeren. Grote kans namelijk dat zeer binnenkort Britten die op vakantie naar het buitenland gaan een boete riskeren van 5000 pond.

Ongehoorzame Engelsen die tóch op vakantie gaan riskeren forse boete

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Griekenland en Spanje laten meer buitenlandse reizigers toe
Sluiten