Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 23 mrt 2021

Ongehoorzame Engelsen die tóch op vakantie gaan riskeren forse boete

In de meeste landen wordt het sterk afgeraden om op vakantie te gaan en geldt de ‘alleen als het noodzakelijk is’-regel. Maar gecontroleerd wordt het niet, laat staan dat je er een boete voor krijgt. Dat gaat in Engeland hoogstwaarschijnlijk veranderen.

De Britse regering voert een forse boete in voor Engelsen die in coronatijd toch op vakantie in het buitenland gaan. Het gaat om een bedrag van 5000 pond (5800 euro). Een flink bedrag waarvan je straks een hele mooie reis kan maken.

Boete voor vakantiegangers en anderen

Niet alleen vakantiegangers riskeren zo’n boete. De boete kan namelijk volgens nieuwe wetgeving worden opgelegd aan iedereen die zonder geldige reden het land verlaat. De nieuwe regels moeten nog worden goedgekeurd door het parlement en blijven dan tot 30 juni van kracht, bericht Sky News.

De kans bestaat overigens wel dat Engelsen al voor die datum vakantie kunnen vieren in het buitenland. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock sluit niet uit dat de regels voor internationale reizen vroegtijdig worden versoepeld. Hij vond het nog te vroeg om daarop vooruit te lopen omdat het coronavirus in bepaalde delen van Europa weer sneller om zich heen lijkt te grijpen.

Niemand mag Engeland verlaten zonder geldige reden

In de nieuwe wet staat dat niemand „Engeland mag verlaten om naar een bestemming buiten het Verenigd Koninkrijk te reizen” zonder geldige reden. Het reisverbod heeft geen betrekking op gebieden als de Kanaaleilanden of het eiland Man. Op dat laatste eiland werden op 2 februari alle coronamaatregelen voor even geschrapt en leek het leven weer even heel normaal, inclusief pilsen in de pub.

Wat zijn dan geldige redenen?

Het internationale reisverkeer gaat niet helemaal plat. Engelsen mogen nog steeds naar het buitenland voor hun werk, studie of om een medische behandeling te ondergaan. Het bijwonen van een begrafenis of het huwelijk van een familielid wordt ook nog gezien als geldige reden om het land te verlaten.

Honderden gemeenten beloven grotere terrassen voor horeca

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ongehoorzame Engelsen die tóch op vakantie gaan riskeren forse boete
Sluiten