Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 10 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Agent opgepakt in veelbesproken vermissingszaak Sarah Everard (33)

Op 3 maart verdween de Britse Sarah Everard van de radar en sindsdien houdt het de gemoederen flink bezig. Een agent is nu gearresteerd. Op social media maken veel vrouwen zich zorgen, maar ook boos om reacties die impliceren dat het haar eigen schuld zou zijn, ‘omdat ze alleen in het donker liep’. „Met wie moet ze anders lopen? Met een agent misschien?!”

De Britse politie heeft een agent gearresteerd in een geruchtmakende vermissingszaak. Hij wordt verdacht van ontvoering en moord. Ook is een vrouw aangehouden die mogelijk wat te maken heeft met de verdwijning van de 33-jarige Sarah Everard.

Schokkend

De politie noemt de arrestatie van de agent, een veertiger, een belangrijke ontwikkeling. Het is „schokkend en zeer zorgwekkend” dat de verdachte zelf bij de politie werkt. Hij zit in de eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van onder meer overheidsgebouwen, ambassades en residenties van ministers en hoog bezoek. De agent wordt verder ook nog verdacht van openbare zedenschennis.

Sarah Everard

Everard verdween op 3 maart spoorloos in het zuiden van Londen. Ze was op dat moment te voet onderweg naar huis. Haar verdwijning houdt de gemoederen flink bezig. De politie zocht met speurhonden naar de vrouw en bezocht volgens Britse media honderden huizen in de omgeving. Familie en vrienden deelden flyers uit.

#Sarah

Op social media reageren mensen bezorgd. „Vrouwen zijn nooit veilig, waar dan ook”, reageert een vrouw, waarop een man antwoordt: „Zelfde geldt voor mannen. Erg verontrustende vrouwen lopen er rond.”

https://twitter.com/DBS_Bikemech/status/1369558726831714304

„Ik kan niet stoppen met denken aan Sarah Everard vandaag. Mannen moeten begrijpen waarom we en hoeveel van ons zich verbonden met haar voelen. Dit had ons kunnen overkomen, onze vriendinnen, onze zussen, onze collega. Iedereen voelt die angst. Zij IS wij.”

Ook wordt door mensen wel heel opmerkelijk gereageerd op de verdwijning, somt iemand een aantal reacties op, waarin het bijna lijkt alsof het Sarahs ‘eigen schuld’ is, omdat ze „in het donker wandelde met oordopjes in”.

Maar bovenal boezemt het angst in bij veel vrouwen, die ook weleens in het donker lopen en voetstappen achter zich horen.

Ook worden knuffels uitgedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.