Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 22 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Oh no: toch geen covid-cash bij positieve test Verenigd Koninkrijk

Het klonk al bijna een beetje te mooi om waar te zijn: 500 pond (562 euro) als beloning voor een positieve coronatest in het Verenigd Koninkrijk. En dat is het dan ook.

Hoewel Britse media vanmorgen anders kopten, hebben Britse autoriteiten nog helemaal geen plannen om op grote schaal burgers te betalen die positief testen op het coronavirus. Dat benadrukte de woordvoerder van premier Boris Johnson na berichten over zo’n ‘cash voor covid’ plan. Dat zou volgens kranten bedoeld zijn om mensen in het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen om zich te laten testen als ze klachten hebben.

Geen plannen covid-cash

„Er zijn geen plannen om een extra betaling van 500 pond in te voeren”, reageerde de woordvoerder vrijdag op die berichtgeving. De regering zegt dat al van alles is geregeld om burgers die het coronavirus hebben opgelopen, te ondersteunen. Zo komen sommige minima al in aanmerking voor extra financiële compensatie. Ook kunnen lokale overheden met nog meer geld bijspringen om die groep te helpen, beklemtoonde de zegsman in het Verenigd Koninkrijk.

Zelfisolatie

De krant The Telegraph schreef eerder dat werd overwogen om iedereen na een positieve coronatest 500 pond (562 euro) te betalen. Uit Brits onderzoek komt naar voren dat veel mensen met symptomen zich niet laten testen. Vooral personen met een laag inkomen zouden vrezen voor de financiële gevolgen van zelfisolatie.

Lees ook: Ernstige Kuipers: Britse variant betekent race tegen de klok

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oh no: toch geen covid-cash bij positieve test Verenigd Koninkrijk
Sluiten