Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 17 jan 2021

Britse regering hoopt op versoepeling maatregelen in maart, flink minder doden in Duitsland

Onze overburen, de Britten, zitten net als wij in een strenge lockdown. De Britse regering hoopt die maatregelen in maart te kunnen versoepelen. Dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken vandaag in een interview met Sky News.

„We willen zo snel mogelijk uit deze nationale lockdown komen. Hopelijk kunnen we in maart versoepelen. Ik denk niet dat we het in één keer zullen doen, maar in stapjes de maatregelen zullen uitfaseren,” zei Dominic Raab.

Meer controle op quarantaine

Afgelopen vrijdag voerde het land nog strengere maatregelen in. Zo werd reizen verder aan banden gelegd. Om te voorkomen dat andere mutanten van het virus het land bereiken, moet vanaf morgen iedereen na aankomst in quarantaine. Om 4 uur ‘s ochtends lokale tijd vervalt dan de uitzondering dat reizigers uit bepaalde landen niet in isolatie hoeven.

Ook komt er meer controle op de quarantaineplicht, kondigde premier Boris Johnson aan. Britten moeten tien dagen in quarantaine, of vijf dagen na een negatieve test. De zogenoemde ‘Britse variant’ van het virus gaat rond in het land en is vele male besmettelijker dan het ‘normale’ virus.

Het is in Britse ziekenhuizen dan ook zo druk dat mensen in ambulances soms tot negen uur moeten wachten voordat ze opgenomen worden. De lange wachttijden voor de ziekenhuizen hebben directe gevolgen voor andere mensen in een medische noodsituatie. Het kan soms wel tien uur duren voordat een ambulance hen kan bereiken.

Helft minder overlijdens in Duitsland

In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur flink minder sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Het dodental steeg met 445, ruim de helft minder dan gisteren. Toen werden 980 overlijdens geregistreerd. Het totale aantal doden in Duitsland stijgt daarmee tot 46.419, meldt het Robert Koch instituut, de Duitse evenknie van het RIVM.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Duitsland is het afgelopen etmaal met 13.882 toegenomen, tegen 18.678 een dag eerder. In totaal zijn er nu 2.033.518 bevestigde besmettingen in Duitsland geregistreerd.

Ook in Duitsland is een strenge lockdown van kracht. Die geldt tot zeker eind januari.

Lees ook: Rutte weer premier, ondanks val kabinet? De kans is groot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse regering hoopt op versoepeling maatregelen in maart, flink minder doden in Duitsland
Sluiten