Shazney Redan
Shazney Redan Buitenland 21 dec 2020 / 14:51 uur

800 werknemers van Amazon leggen werk neer in Duitsland

Al die pakketjes zo vlak voor de feestdagen, ook Amazon heeft het er druk mee. In meerdere Duitse vestigingen van de webwinkel vinden vandaag stakingen plaats. En dat in de periode van de kerstdrukte. Ongeveer 800 werknemers zijn weggelopen van hun bezigheden vanwege een conflict over de arbeidsvoorwaarden. Het personeel is werkzaam in de vestigingen in Rheinberg en Werne.

De Duitse werknemers zijn zo boos dat ze hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om tot kerstavond (donderdag) niet meer te gaan werken.

Geen grote verstoringen

Het gigantenbedrijf verwacht voorlopig nog geen grote verstoringen in de leveringen, omdat het merendeel van het personeel nog gewoon aan het werk is. Bij Amazon is het momenteel veel drukker dan normaal. Dat komt vooral door de massale winkelsluitingen vanwege de virusuitbraak. Veel mensen kunnen hun kerstcadeautjes eigenlijk alleen nog maar online kopen.

800 werknemers van Amazon leggen werk neer in Duitsland
Distributiecentrum van Amazon in Engeland. Foto: Getty Images.

Tegelijk speelt er ook een conflict met vakbond Verdi. De organisatie heeft opgeroepen tot een staking om Amazon ertoe te brengen een loonovereenkomst te erkennen die van toepassing is op kleine bedrijven en bezorgbedrijven in Duitsland. De Duitse bond strijdt ook voor betere arbeidsomstandigheden. Maar Amazon is het daar niet mee eens. De webwinkel vindt dat zijn werknemers profiteren van „uitstekende salarissen, uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden en uitstekende carrièremogelijkheden”.

Bestellingen voor Nederland

Hoe zit het nu met al die pakketjes die Nederland als eindbestemming hebben? De distributie van goederen voor Nederland wordt normaal ook gerund vanuit een distributiecentrum in Duitsland. Maar het is nog niet duidelijk of de acties in Duitsland ook gevolgen kunnen hebben voor de bezorging van Amazon-artikelen in Nederland.

Lees ook: Chaos in Verenigd Koninkrijk: vrees voor voedseltekorten met kerst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
800 werknemers van Amazon leggen werk neer in Duitsland
Sluiten