Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 21 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Wipeout-deelnemer sterft nadat hij het parcours heeft afgelegd

In de Verenigde Staten is een deelnemer van het tv-programma Wipeout overleden, nadat hij tijdens de opnames een hartaanval kreeg. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De deelnemer kreeg afgelopen woensdag, na het afleggen van het obstakelparcours, pijn aan zijn borst. Hij werd ter plaatse nog behandeld door het medisch personeel en is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Maar daar aangekomen, overleed de man.

‘Ontdaan’

De zender TBS zegt in een verklaring tegen CNN te zijn „ontdaan door het nieuws”. „Onze diepste medeleven gaat uit naar de familie.” De maker van het programma, Endemol Shine North America, meldt dat de opnames donderdag en gisteren niet zijn doorgegaan. „We bieden onze oprechte condoleances aan de familie aan en onze gedachten zijn op dit moment bij hen.”

https://twitter.com/cnnbrk/status/1329949234397900802

Ook in 2009 stierf in Amerika een Wipeout-deelnemer, nadat hij de hinderbaan had afgelegd. Hij kreeg toen een beroerte.

Wipeout

Wipeout was van 2008 tot 2014 te zien in Amerika en keert binnenkort weer terug. De deelnemers, die zo snel mogelijk een obstakelparcours moeten doorlopen, worden voorafgaand aan de opnames medisch onderzocht. Ook worden ze dit seizoen getest op corona.

Van Wipeout was in 2009 ook een Nederlandse versie te zien op televisie. Heb je het gemist? Dan kun je hier een deel van een oude aflevering terugkijken:

Lees ook: Vuurbol verscheen gisteravond boven ons land: ‘Heel indrukwekkend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.