Metro
Metro Buitenland 14 nov 2020 / 21:52 uur

Tien coronapatiënten omgekomen door brand op ic Roemeens ziekenhuis

Door een brand in het noordoosten van Roemenië zijn vandaag negen coronapatiënten en een ziekenhuismedewerker om het leven gekomen.

De slachtoffers lagen aan de beademing op de intensive care van een ziekenhuis in Piatra Neamt waar de brand woedde.

De brand brak aan het begin van de avond uit. In de twee ruimtes, waar de brand woedde, lagen zestien coronapatiënten. Tien mensen kwamen om het leven en zeven anderen raakten ernstig gewond, onder wie een dokter die de patiënten te hulp probeerde te schieten. Dat meldt Sky News.

‘Kortsluiting’

Na een uur was de brand onder controle, maar wat precies de oorzaak was is niet duidelijk. Volgens de Roemeense minister van Volksgezondheid, Nelu Tararu, werd de brand „hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een kortsluiting”.

Net als veel andere landen in Europa kampt Roemenië met een tweede golf aan coronabesmettingen, terwijl de eerste vrij goed werd doorstaan. Het land heeft een gebrekkig gezondheidssysteem en een tekort aan artsen.

Lees ook: Duizenden aanhangers van Trump in Washington de straat op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tien coronapatiënten omgekomen door brand op ic Roemeens ziekenhuis
Sluiten