Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 14 nov 2020

Oostenrijk vanaf dinsdag voor tweede keer in lockdown

Oostenrijk gaat vanaf dinsdag opnieuw in een lockdown. Dat heeft de bondskanselier en regeringsleider Sebastian Kurz vandaag bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat het land in een lockdown gaat.

Volgens de kanselier is de stap nodig omdat de besmettingscijfers omlaag te brengen en om te voorkomen dat de ziekenhuizen overbelast raken. „Een tweede lockdown is het enige bekende instrument dat werkt. Het is de enige manier waarop we Kerstmis kunnen redden”, zegt Kurz. Hij hoopt dat de maatregelen tot de grote vakantie eind december versoepeld kunnen worden.

Alleen naar buiten met goede reden

De lockdown blijft tot 6 december van kracht. Tot die tijd moeten scholen, alle niet noodzakelijke winkels en dienstverlenende bedrijven de deuren sluiten De avondklok, die al gold van 20.00 uur tot 06.00 uur, zal worden uitgebreid tot een lockdown van 24 uur per dag. Vanaf dinsdag mogen mensen alleen nog naar buiten als daar een goede reden voor is, bijvoorbeeld voor lichaamsbeweging of om boodschappen te doen.

Online les

De leerlingen in het basisonderwijs moeten online lessen gaan volgen. Die maatregel geldt nu al voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Ook wordt de mensen gevraagd om thuis werken en om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. „Zoek niemand op, ieder sociaal contact is er een te veel”, zegt de Kurz.

De regering ziet zich genoodzaakt om extra maatregelen te nemen omdat het aantal besmettingen blijft stijgen. Gisteren werd een recordaantal van 9586 nieuwe besmettingen in het land geregistreerd.

Lees ook: Aanklagers VS: geen bewijs voor verkiezingsfraude

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oostenrijk vanaf dinsdag voor tweede keer in lockdown
Sluiten