Metro
Metro Buitenland 7 nov 2020 / 21:30 uur

Mensen in Amerikaanse steden juichend de straat op voor Biden

In verschillende Amerikaanse steden zijn mensen massaal de straat opgegaan om de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te vieren. Onderandere in New York, Chicago, Atlanta, Philadelphia en Washington zijn de straten gevuld met juichende aanhangers.

Op beelden van de Amerikaanse televisiezender CNN is te zien dat in een straat vlakbij het Witte Huis die bekendstaat als ‘Black Lives Matter Plaza’ een enorme menigte bijeen is gekomen om de overwinning van de aankomend president te vieren. Het is een plek waar veelvuldig antiracismedemonstraties en bijeenkomsten plaatsvonden. Op verschillende plekken in de Amerikaanse hoofdstad is het groot feest.

In Philadelphia, de grootste stad in de staat Pennsylvania waar Biden zijn verkiezingsoverwinning zeker stelde, verzamelde zich een grote groep mensen buiten bij het stadhuis van de stad. Auto’s toeterden, mensen zwaaiden met Biden-vlaggen en de meeste feestvierders droegen mondkapjes.

Een van de feestvierders, Robert Nunez, die met zijn gezin in zijn auto reed, stond door zijn zonnedak te juichen. „De vier jaar lange nachtmerrie is voorbij”, zegt hij. Nunez vertelde dat hij huilde toen hij ontdekte dat het presidentschap van Trump ten einde liep. „Ik ben zo blij. Ik weet niet wat ik moet doen”, zei een vrouw in de buurt van het congrescentrum met tranen over haar wangen.

Lees ook: Twee minuten stilte bij herdenking doodgeslagen man in Arnhem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mensen in Amerikaanse steden juichend de straat op voor Biden
Sluiten