Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 4 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

Kanye West hint alvast op verkiezingen 2024

Terwijl Joe Biden en Donald Trump nog midden in de strijd om het presidentschap zitten, richt rapper Kanye West zich alvast op de verkiezingen van 2024. Op Twitter zegt hij namelijk zichzelf over vier jaar opnieuw verkiesbaar te stellen.

Het afgelopen jaar liet West weten zichzelf als geschikte presidentskandidaat te zien. Echter heeft de rapper zich neergelegd bij de huidige verkiezingen en wist hij al een tijdje dat 2020 niet persé zijn jaar was. Hij accepteerde zijn nederlaag nadat hij geen grote impact maakte door op 12 stembiljetten te verschijnen.

Deadlines gemist

Toch blijft de 43-jarige rapper optimistisch. Hij twitterde: „WELP KANYE 2024″, waarmee hij aankondigt over vier jaar opnieuw presidentskandidaat te willen worden. Op de foto bij het bericht zien we een lachende West voor de kaart van de VS met verschillende rood gearceerde staten.

https://twitter.com/kanyewest/status/1323855566314221568

West wist dat hij dit jaar geen kans maakte, aangezien hij in augustus onmogelijk genoeg stemmen kon behalen met zijn campagne. Toch won de rapper meer dan 50.000 stemmen bij de verkiezingen. Hij verscheen niet op alle stembiljetten omdat hij bepaalde deadlines had gemist. Daarentegen wist hij wel een plek op de stembiljetten van Tennessee, Arkansas, Idaho, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Minnesota, Oklahoma, Utah, Iowa, Colorado en Vermont te bemachtigen. De rapper kreeg minstens duizend stemmen in elke staat waar hij op de stemming was.

https://twitter.com/kanyewest/status/1323727338387902465

De Amerikaanse artiest stemde op zichzelf in Wyoming en twitterde daarover: „Vandaag stem ik voor het eerst in mijn leven.” Of zijn vrouw Kim Kardashian ook op hem gestemd heeft is niet bekend.

De Amerikaanse verkiezingen zijn nog bezig en een winnaar is nog niet bekend.

Lees ook: Lange verkiezingsnacht: verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden nog niet gestreden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kanye West hint alvast op verkiezingen 2024
Sluiten