Metro
Metro Buitenland 8 nov 2020 / 07:55 uur

‘Jared Kushner benaderde Trump over erkennen nederlaag’

Je zal maar degene moeten zijn die Trump probeert over te halen om zijn nederlaag te erkennen. Iemand moest het schijnbaar doen en schoonzoon Jared Kushner kreeg de eer. Hij benaderde zijn schoonvader om met hem te praten over het erkennen van zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Twee anonieme bronnen vertelden dat aan CNN. Niet geheel verrassend wil de president zich tot nog toe niet neerleggen bij een nederlaag en stelt hij dat hij gewonnen heeft, omdat er op grote schaal met stemmen gefraudeerd zou zijn. Bewijs daarvoor is echter niet geleverd.

Trumps schoonzoon Kushner is ook een belangrijk adviseur van de president. Hij zou zijn schoonvader hebben benaderd nadat het campagneteam gisteren een verklaring eruit had gestuurd dat de race nog niet gelopen is en dat de media te vroeg een winnaar hebben aangewezen. Het kamp van Joe Biden meldt verder aan CNN dat er nog geen contact is geweest tussen de zittende president en zijn opvolger.

‘Ingeslagen als een bom’

De verkiezingsnederlaag is naar verluidt als een bom ingeslagen bij Trumps campagneteam. Zo zeggen anonieme medewerkers tegen ABC News dat vermoeidheid en teleurstelling momenteel overheersen bij het team dat de herverkiezing van Trump mogelijk moest maken.

„Een vreselijk gevoel”, zegt een van hen tegen de omroep. Voor een paar medewerkers was het al een paar dagen duidelijk dat ze een nederlaag te wachten stond, anderen wilden dat pas geloven toen ook Fox News zaterdag Biden tot winnaar uitriep.

Rechtszaken

Trump zal de overwinning van Biden niet makkelijk accepteren. Zijn team heeft dan ook al verschillende rechtszaken aangespannen vanwege de zogenaamde stemfraude. Volgens ABC News bestaat daar echter onenigheid over. Zo vinden sommige leden van het juridische team dat ze „zinloos” zijn.

Vooral Trumps loyale bondgenoten Rudy Giuliani en Pam Bondi, procureur-generaal van Florida, zouden er nog altijd alles aan willen doen om de uitslag aan te vechten. Ook Trumps zonen Eric en Donald Trump junior tonen zich op Twitter nog strijdvaardig.

Trumps campagneteam had ook een hotline in het leven geroepen, waar mensen misstanden bij de stembusgang konden melden. Dat is bepaald geen succes. Ze worden overspoeld met neptelefoontjes van mensen die de medewerkers uitlachen over het verlies van Trump en vervolgens ophangen.

Lees ook: Mensen in Amerikaanse steden juichend de straat op voor Biden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Jared Kushner benaderde Trump over erkennen nederlaag’
Sluiten