Metro
Metro Buitenland 7 nov 2020 / 18:27 uur

Donald Trump: verkiezingsrace is nog niet voorbij

President Trump legt zich zoals verwacht niet zomaar bij de verkiezingsuitslag neer. In een verklaring zegt hij dat „deze verkiezingsrace nog lang niet voorbij is”.

Ook stelt hij dat Biden zich „ten onrechte poseert als winnaar”. Trump laat weten dat zijn team maandag naar de rechter stapt om nieuwe zaken aan te spannen.

Fraude

Ook vandaag claimde Donald Trump weer dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. „Ik heb deze verkiezingen gewonnen”, twitterde hij een uur voordat Amerikaanse media Joe Biden tot nieuwe president van de Verengde Staten uitriepen.

Donald Trump beweerde de afgelopen dagen herhaaldelijk dat er gefraudeerd zou zijn met de stemmen. Met name de vele poststemmen vertrouwt Trump niet. In meerdere staten stapte het campagneteam van Trump naar de rechter om het tellen van de stemmen te laten stoppen.

Vereerd

Biden liet in een verklaring weten dat hij vereerd is om verkozen te zijn tot 46ste president van de VS. „Amerika, ik ben vereerd dat u mij hebt gekozen om ons grote land te leiden. Het werk dat voor ons ligt, zal moeilijk zijn. Maar ik beloof u dit: ik zal een president voor alle Amerikanen zijn. Of u nu voor mij gekozen hebt of niet. Ik zal het vertrouwen houden dat in mij is gesteld”, schrijft Biden op Twitter. Kamala Harris, is nu Biden de race gewonnen heeft, de eerste zwarte vicepresident van de VS. Ook is ze de eerste vrouw die verkozen is tot vicepresident van de VS.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donald Trump: verkiezingsrace is nog niet voorbij
Sluiten