Metro
Metro Buitenland 7 nov 2020 / 19:05 uur

CNN-host in tranen door overwinning Biden: ‘Dit is een big deal’

Joe Biden is uitgeroepen tot nieuwe president van de Verenigde Staten. Op de nieuwszender CNN barstte de prominente host Van Jones in tranen uit nadat het nieuws bekend werd.

„Vandaag is een goede dag”, zei Jones, die zijn tranen niet in kon houden. „Karakter doet er toe. Een goed persoon zijn doet er toe. Dit is een big deal. Het is makkelijk om het op een goedkope manier te doen en weg te komen met dingen, maar het komt uiteindelijk bij je terug.”

Onvrede

Amerikaanse media schrijven de overwinning van Joe Biden toe aan onvrede over het beleid van Trump. In de Washington Post valt er te lezen dat de overwinning mogelijk van Biden te danken is aan het „enorme aantal stemmen van vrouwen en minderheden die zijn aanpak van het coronavirus en verdeeldheid zaaiende pestgedrag afwijzen.” Ook in de New York Times wordt hierop gewezen: „De overwinning van Biden komt neer op een afwijzing van president Trump door miljoenen kiezers, die uitgeput waren door zijn verdeeldheid zaaiende gedrag en chaotische bestuur.”

CNN had de afgelopen vier jaar een zeer slechte relatie met de president en zegt nu dat Amerika zich met de keuze voor Biden wendt tot een kalm persoon, met compassie. „Hij belooft de politiek te stabiliseren na vier jaar Trump-chaos in het Witte Huis.”

Lees ook: Donald Trump: verkiezingsrace is nog niet voorbij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CNN-host in tranen door overwinning Biden: ‘Dit is een big deal’
Sluiten