Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 15 nov 2020

Britse premier Johnson moet in zelfisolatie vanwege coronacontact

De Britse premier Boris Johnson heeft te horen gekregen dat hij in zelfisolatie moet, omdat hij contact heeft gehad met iemand die besmet is met corona. Gezondheidsdienst NHS stelde hem daarvan op de hoogte op basis van informatie van een volgsysteem.

Geen symptomen

Volgens een verklaring van Downing Street 10 zal hij in zijn ambtswoning „doorwerken, inclusief het leiding geven aan de reactie van de regering op de coronapandemie”. Alles is volgens de verklaring goed met de premier en hij heeft geen symptomen.

Johnson had donderdag een bijeenkomst met een groep parlementsleden. Een van hen, Lee Anderson van Johnsons Conservatieve partij, testte later positief op het coronavirus.

Johnson maakte eind maart bekend dat hij besmet was geraakt met het virus. In april werd de premier opgenomen in het ziekenhuis. Toen werd hij drie dagen behandeld op de afdeling intensieve zorg. Half april mocht hij het ziekenhuis verlaten en thuis herstellen.

Lees ook: Man opgepakt op Schiphol: wilde ondanks coronabesmetting vliegtuig in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Britse premier Johnson moet in zelfisolatie vanwege coronacontact
Sluiten