Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 25 nov 2020

Auto rijdt tegen hek kantoor Merkel: ‘Verdomde kinderen en oude mensen moordenaars’

Een automobilist is vandaag tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn gereden. Dat heeft een ooggetuige aan persbureau Reuters gemeld. De man is aangehouden en werd in een rolstoel afgevoerd.

Dezelfde auto is in 2014 ook al tegen het hek gereden. Dat melden Duitse media. De 54-jarige man die nu achter het stuur zat, zou Merkel een brief hebben willen overhandigen.

Er stonden teksten geschreven op de auto, wat erop lijkt te wijzen dat het een gerichte actie was. Op foto’s op internet is te zien dat aan een kant „Stop de globaliseringspolitiek” staat. Op het andere portier is de tekst ‘Jullie verdomde kinderen en oude mensen moordenaars’ te lezen.

Of dit inderdaad een gerichte actie was, gaat de politie nu onderzoeken. Direct na de botsing kwamen tientallen politiemensen en andere hulpverleners naar de plek. De auto had een kenteken uit de regio Lippe in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Corona-aanpak

Of Merkel überhaupt in het kantoor was op het moment van het incident, is niet duidelijk. Het Bundeskanzleramt staat aan de Platz der Republik nabij het parlementsgebouw in het centrum van de Duitse hoofdstad.

Merkel heeft vanochtend het wekelijkse overleg met de leiders van de zestien deelstaten over de aanpak van de coronapandemie. Hoog op de agenda staan de maatregelen die rond de feestdagen gelden.

Duitsland was de afgelopen maanden het toneel van soms gewelddadige protesten tegen de coronamaatregelen.

Lees ook: Meghan Markle, vrouw van prins Harry, had miskraam: ‘Ondraaglijk verdriet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Auto rijdt tegen hek kantoor Merkel: ‘Verdomde kinderen en oude mensen moordenaars’
Sluiten