Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 31 okt 2020 / 11:49 uur

Nog een verdachte dodelijke aanslag Nice aangehouden

De Franse autoriteiten hebben nog een persoon aangehouden vanwege de aanslag op een kerk in Nice. Het gaat volgens een ingewijde om een 33-jarige man. Hij zou aanwezig zijn geweest toen de politie een inval deed in de woning van een andere verdachte.

In Nice vielen donderdagochtend drie doden toen een Tunesiër mensen aanviel in een kerk. Hij was gewapend met een mes en zou „Allahu akbar” (God is de grootste) hebben geroepen. De politie schoot de dader neer. Hij ligt nu in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Meerdere arrestaties

De autoriteiten arresteerden op de dag van de aanslag al een 47-jarige man. Hij zou contact hebben gehad met de dader. Een dag later volgde de arrestatie van een 35-jarige man uit de Franse kuststad, die de Tunesiër een dag voor de aanslag ontmoet zou hebben.

De derde arrestatie, die van de 33-jarige man, vond naar verluidt direct daarna plaats. „We zoeken nog uit wat zijn rol was”, aldus de bron.

Lees ook: Tien agenten gedwongen in quarantaine na besmetting feestganger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog een verdachte dodelijke aanslag Nice aangehouden
Sluiten