Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 3 okt 2020 / 08:09 uur

Trump opgenomen in ziekenhuis, steeds meer vertrouwelingen ook besmet

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vanuit het ziekenhuis laten weten dat het „erg goed” met hem gaat. „Het gaat goed, denk ik! Bedankt allemaal. Veel liefs,” twitterde hij. Vrijdag werd bekend gemaakt dat ook Trump en zijn vrouw Melania het coronavirus onder de leden hebben. De president werd uit voorzorg opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda.

Volgens een arts van de president is Trump begonnen met een kuur van het antivirusmiddel Remdesivir en kan hij zelfstandig ademen. Eerder vrijdagavond zei het Witte Huis dat Trump naar verwachting enige dagen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda moet verblijven.

Moe en kortademig

Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis ligt Trump op een kamer die speciaal voor hem is ingericht. Hij ligt dus niet op de intensive care, zo meldt nieuwszender CBS. Volgens het Witte Huis is de kamer, naast behandelkamer ook ingericht als werkvertrek voor de president. Het Witte Huis vertelde dat Trump weliswaar „moe en enigszins kortademig” is, maar dat hij fit genoeg is om zijn werk voort te zetten.

Hij heeft zijn presidentiële bevoegdheden dan ook niet overgedragen aan vicepresident Mike Pence. In de Amerikaanse grondwet is het zo geregeld dat wanneer de president niet bij machte is zijn taken uit te voeren, de vicepresident het gezag overneemt. Pence testte vrijdag negatief op het coronavirus.

President Trump en zijn vrouw zijn niet de enigen in het Witte Huis die het coronavirus hebben opgelopen. Ook Kellyanne Conway, tot voor kort een van de belangrijkste adviseurs en vertrouweling van de Amerikaanse president Donald Trump, is besmet met het coronavirus. Dat maakte zij bekend op Twitter.

„Vanavond ben ik positief getest op Covid-19. Mijn symptomen zijn een lichte hoest en ik voel me verder goed. Ik ben na overleg met mijn artsen in quarantaine gegaan. Mijn hart is met iedereen die getroffen is door deze wereldwijde pandemie,” schreef Conway.

Nog meer besmettingen

Ze was vorige week net als een paar andere getroffenen aanwezig in de tuin van het Witte Huis bij de nominatie van Amy Coney Barrett, de kandidaat van Trump voor het Hooggerechtshof. Twee andere Republikeinse senatoren die aanwezig waren zijn ook besmet met het coronavirus. Het gaat om Thom Tillis en Mike Lee.

Niet lang nadat Conway bekendmaakte besmet te zijn, bleek dat ook Trumps campagnemanager Bill Stepien besmet is met het coronavirus. Net als Conway verbleef hij veelvuldig in de nabijheid van Trump de afgelopen weken. Eerder was al bekend dat communicatieadviseur Hope Hicks besmet was geraakt met het virus.

Lees ook: Jim Carrey als Joe Biden in eerste beelden Saturday Night Live

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump opgenomen in ziekenhuis, steeds meer vertrouwelingen ook besmet
Sluiten