Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 okt 2020

Schoonmakers ontdekken verdacht pakketje in Duitse trein

Schoonmakers hebben op een spoorwegemplacement in Keulen in een geparkeerde regionale trein een verdacht pakketje aangetroffen. Omdat ze bang waren dat het een bom was, hebben ze de politie ingeschakeld.

Het pakketje werd door de schoonmakers in de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekt. Het spoorwegterrein Deutzer Feld op de rechteroever van de Rijn is afgezet en de politie doorzoekt er ook andere treinstellen. Dat melden plaatselijke media.

Spijkers, schroeven en vuurwerk

De Duitse politie stelt dat het nog te vroeg is om te kunnen spreken van een bom. Het verdachte pakketje is verwijderd en wordt nog een explosievendienst onderzocht, maar de Duitse krant Bild spreekt over een zelf in elkaar geknutselde bom. Volgens de krant had het pakketje dat vol zat met spijkers, schroeven, vuurwerk en een zwart poeder veel schade en leed kunnen veroorzaken door het ‘splintereffect’.

Maar volgens de Duitse recherche bleek het, na latere analyses, te gaan om een amateuristisch ontwerp. „In de situatie waarin het gevonden werd, was het object niet brandgevaarlijk en vormde het geen gevaar.” Als het pakketje wel ontploft zou zijn, zouden de schroeven en spijkers volgens de politie slechts enkele centimeters verplaatsen.

Hereniging

Duitsland viert vandaag de dertigste verjaardag van de hereniging van Oost- en West-Duitsland. Mogelijk werd het pakketje gisteren in de trein achtergelaten om vandaag chaos te veroorzaken. Reizigers die gisteren in de trein zaten en iets verdachts hebben gezien, worden opgeroepen om zich bij de politie te melden.

Lees ook: Ic-arts Diederik Gommers is een hit op Insta: 120.000 volgers in twee dagen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schoonmakers ontdekken verdacht pakketje in Duitse trein
Sluiten