Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 okt 2020

Nóg een Republikeinse senator besmet met het coronavirus

Een prominent Republikeins senator, Ron Johnson, is ook besmet met het coronavirus. Hij is positief getest, maar heeft geen ziekteverschijnselen, aldus een woordvoerder. Johnson is al de derde senator van de partij van president Trump bij wie in korte tijd is vastgesteld dat hij het virus onder de leden heeft.

Twee andere Republikeinse senatoren zijn ook besmet met het coronavirus. Het gaat om Thom Tillis en Mike Lee. Die twee zitten in de commissie juridische zaken van de Senaat die zich buigt over de benoeming van een nieuwe opperrechter.

Benoeming opperrechter loopt vertraging op

De regering van president Trump wil zo snel mogelijk Amy Coney Barrett als opperrechter installeren, maar door het virus lijkt dit plan te mislukken. Als senatoren niet kunnen stemmen over die benoeming dan loopt die vertraging op.

Ook is Kellyanne Conway besmet met het coronavirus. Zij was tot voor kort een van de belangrijkste adviseurs en vertrouweling van de Amerikaanse president Donald Trump was. Via Twitter maakte Conway bekend dat ook zij getroffen is door het virus.

De tuin van het Witte Huis

Net als de andere getroffenen was Conway aanwezig in de tuin van het Witte Huis tijdens de nominatie van Amy Coney Barrett, de kandidaat van Donald Trump voor het Hooggerechtshof.

Niet lang nadat bekend werd dat Conway het virus had opgelopen, bleek ook Trumps campagnemanager, Bill Stepien, besmet te zijn. Net als Conway verbleef ook hij regelmatig in de nabijheid van Trump de afgelopen weken. Eerder was al bekend dat communicatieadviseur Hope Hicks besmet was geraakt met het virus.

Gisteren werd bekend dat ook Trump en zijn vrouw Melania het coronavirus onder de leden hebben. De president werd uit voorzorg opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda. Vanuit het ziekenhuis laat de president weten dat het goed met hem gaat.

Lees ook: Coronatweet Donald Trump is zijn meest gelikete tweet ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Nóg een Republikeinse senator besmet met het coronavirus
Sluiten