Metro
Metro Buitenland 24 okt 2020 / 21:05 uur

IS claimt bloedige zelfmoordaanslag in Afghanistan, zeker 18 doden

Een zelfmoordterrorist heeft zichzelf vandaag opgeblazen bij een onderwijscentrum in de Afghaanse hoofdstad Kabul. Daarbij zijn zeker achttien mensen omgekomen, 48 anderen raakten gewond. Dat melden Afghaanse autoriteiten. Er zijn ook schoolkinderen onder de slachtoffers.

Islamitische Staat (IS) zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanslag, de Taliban hadden eerder iedere betrokkenheid ontkend.

De Taliban en de Afghaanse zijn met elkaar in gesprek in Qatar, om een einde aan de oorlog te maken die het land al lange tijd teistert. Desondanks is de afgelopen weken het geweld toegenomen.

‘In steegje tot ontploffing gebracht’

De zelfmoordaanslag was bij een centrum in het westen van Kabul dat opleidingen en cursussen aanbiedt aan studenten in het hoger onderwijs. „Een zelfmoordterrorist wilde het onderwijscentrum binnengaan”, zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring. „Maar hij werd geïdentificeerd door de bewakers van het centrum, waarna hij zijn explosieven in een steegje tot ontploffing bracht.”

Inwoners in verschillende districten van West-Kabul behoren tot de sjiitische Hazara-gemeenschap, vaak het doelwit van soennitische extremisten van IS.

In het verleden hebben extremisten verschillende onderwijscentra in het gebied aangevallen.

Lees ook: Erdogan: ‘Macron heeft psychische checks nodig’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS claimt bloedige zelfmoordaanslag in Afghanistan, zeker 18 doden
Sluiten