Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 4 okt 2020 / 07:36 uur

Video: ‘Ik voelde me niet goed, maar nu veel beter’, meldt Trump in pak

De arts van Donald Trump heeft gezegd dat er „duidelijke vooruitgang” is geboekt met de behandeling van de Amerikaanse president, die getroffen is door COVID-19.

Zelf is Trump ook bijzonder tevreden. In een video, keurig in pak en niet vanuit een ziekenhuisbed, sprak hij de Amerikaanse bevolking en de wereld afgelopen nacht (Nederlandse tijd) toe.

Trump kreeg gisteravond „zonder problemen” een tweede dosis van de virusremmer Remdesivir toegediend door arts Sean Conley. Het zuurstofgehalte in het bloed van Trump ligt volgens de dokter tussen de 96 en 98 procent.

Medisch team optimistisch

„Hoewel de president zeker nog niet in veilige haven is, blijft het medisch team optimistisch”, schreef Conley verder. Hij zei ook dat de president in het ziekenhuis zaterdag zijn werk deed en zich zelfstandig voortbewoog, terwijl hij onder permanente observatie van de artsen stond.

Een foto van Sean Conley, de arts van Trump
Sean Conley, de arts van Donald Trump. Foto: AFP / Brendan Smialowski

Trump zelf zegt in een videoboodschap vanuit het ziekenhuis dat hij „hard op weg is naar herstel” en dat hij er „spoedig weer zal zijn om Amerika weer groots te maken”. „Toen ik hier binnenkwam, voelde ik me niet goed, maar inmiddels voel ik me een stuk beter. Ik zal zo snel mogelijk mijn werk hervatten en denk dat ik de campagne voltooien. Maar we zijn er nog niet, de komende dagen volgt de echte test, we moeten zien wat er dan gebeurt.”

In de ruim vier minuten durende video bedankte hij alle Amerikanen, ook van de tegenpartij, voor het medeleven en vertelde Trump dat zijn echtgenote Melania, die ook is getroffen door het longvirus, het goed maakt.

Trump achter ziekenhuisadvies

Het medisch team van de president zei eerder zaterdag in een persconferentie dat de toestand van Trump zaterdag was verbeterd en dat hij zich goed voelde.

Trump herhaalde dat hij op advies van de artsen naar het ziekenhuis is overgebracht en dat hij daar volledig achter stond. Hij werd vrijdag opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bathesda, nadat bleek dat hij moest worden beademd en zijn conditie verslechterde.

Lees ook: ‘Trump kreeg in het Witte Huis zuurstof toegediend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: ‘Ik voelde me niet goed, maar nu veel beter’, meldt Trump in pak
Sluiten