Metro
Metro Buitenland 11 okt 2020 / 16:40 uur

Duitse politie druk met uitgaanspubliek dat coronaregels negeert

De Duitse politie heeft het dit weekend maar wat druk gehad met uitgaanspubliek dat zich niet aan de coronaregels hield. In meerdere steden moest de politie ingrijpen, onder meer in Berlijn. Daar verzamelden groepen mensen zich op straat.

In de hoofdstad wordt het nachtleven sinds zaterdag vanwege het groeiende aantal coronagevallen na 23.00 uur stilgelegd. Er gelden dan ook strengere regels voor groepsvorming op straat. Groepen mogen daar bestaan uit maximaal vijf mensen of twee huishoudens.

Bekogeld met eieren

De hoofdstedelijke politie zegt dat zich vanochtend vroeg buiten kroegen en nachtwinkels mensen verzamelden. Het ging om groepen van 20 tot 50 personen, meer dan is toegestaan op grond van de coronaregels.

De feestgangers lieten zich niet zomaar wegsturen. In stadsdeel Friedrichshain zegt de politie te zijn bekogeld met eieren. „De collega’s zijn overigens niet geraakt”, liet een politiewoordvoerder weten.

Illegaal dansfeest in voormalig slachthuis

Ook in andere steden kreeg uitgaanspubliek het aan de stok met de autoriteiten. Zo kreeg de politie in München een melding dat 100 tot 150 mensen een illegaal dansfeest hielden in een voormalig slachthuis. Agenten troffen daar uiteindelijk zo’n 25 mensen aan.

In het zuidelijke Trier kwam de politie een illegaal feest op het spoor. Daar waren zo’n honderd jongeren bij aanwezig. Zij kwamen vooral uit het nabijgelegen Luxemburg. Sommige feestvierders verstopten zich in een bos toen agenten arriveerden.

Illegale feesten in Nederland

In ons eigen land was er dit weekend sprake van meerdere illegale feesten. Ook hier moest de politie zich mengen in de situaties. Zo hield de politie vannacht twee mensen aan toen een illegaal feest in een loods aan de Singel in Vlissingen beëindigd werd. Er waren enkele tientallen mensen aanwezig.

Ook in Volendam werd er gefeest: alle 32 feestgangers werden weggestuurd nadat de politie tegen hen en de organisator proces-verbaal opmaakte. In Waalwijk was sprake van een illegale straatrace, waar zo’n vijftig voertuigen bij betrokken waren.

Lees ook: Coronabesmettingen lopen iéts terug, wel snel naar 200.000

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse politie druk met uitgaanspubliek dat coronaregels negeert
Sluiten