Metro
Metro Buitenland 20 okt 2020 / 15:13 uur

Duikbootmoordenaar opgepakt na ontsnapping: ‘Geen Bond-schurk, maar psychopaat!’

De vier muren van z’n cel zullen waarschijnlijk minder comfortabel aanvoelen dan die van z’n duikboot. Waar hij in 2017 journaliste Kim Wall om het leven bracht. In 2018 bekende hij z’n gruweldaad en verdween achter de tralies. Waar hij vandaag aan probeerde te ontsnappen.

De Deen Peter Madsen die werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de Zweedse journaliste aan boord van zijn zelfgemaakte onderzeeboot, is vandaag opgepakt na een ontsnapping uit de gevangenis in Denemarken.

De Deense politie bevestigt op Twitter een man te hebben gearresteerd die was ontsnapt uit een gevangenis net buiten de hoofdstad Kopenhagen.

Bomgordel Madsen

De politie noemt de naam van de man niet, maar op beelden van de Deense krant Ekstra Bladet is te zien hoe Madsen tegen een hek zat en twee agenten hem onder schot hielden. De plek waar Madsen zat is ongeveer 500 meter verwijderd van de Herstedvester-gevangenis, in een gemeente vlak bij Kopenhagen. Madsen beweerde een bomgordel om te hebben, hij zou hiermee z’n bewakers hebben bedreigd.

Volgens de krant is er een bomhond en agent in uitrusting die beschermt tegen explosieven aanwezig. De politie schrijft op Twitter de locatie te onderzoeken.

Lees ook: Onthoofde leraar krijgt postuum hoogste Franse onderscheiding

‘Bond-schurk’

Op Twitter vergelijkt iemand hem met een Bond-schurk, waarna een ander reageert. „Vergelijk hem daar niet mee. Deze vent is een absolute psychopaat!” Sommige Twitteraars moeten om de mislukte ontsnappingspoging lachen. „Niet alleen een zelfgemaakte duikboot, maar ook een bomgordel die totaal nep is… Zeker een wetenschapper, daar mislukken wel vaker dingen bij!”

Bovenal is iedereen vooral opgelucht dat hij is gepakt. „Dit monster mag nooit meer vrijkomen.”

Ontsnapping duikbootmoordenaar

Volgens Ekstra Bladet werd Peter Madsen al meerdere keren in een isolatiecel geplaatst wegens verdenking van ontsnappingspogingen. Zijn advocaat zegt niet op de hoogte te zijn van de ontsnapping.

De gruwelijke zaak deed destijds veel stof opwaaien. Journaliste Kim Wall was voor een artikel meegegaan met Madsen in zijn duikboot, net zoals alle andere journalisten op zoek naar dat mooie verhaal. Madsen vermoordde haar aan boord met messteken, sneed het lichaam in stukken en dumpte de lichaamsdelen in de wateren ten zuiden van Kopenhagen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duikbootmoordenaar opgepakt na ontsnapping: ‘Geen Bond-schurk, maar psychopaat!’
Sluiten