Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

De paus, die nog maar één long heeft, draagt eindelijk ook een mondkapje

Het duurde even, maar dan heb je ook wel wat. De paus die nu een mondkapje draagt tijdens de gebedsdienst namelijk.

Aan het begin van de uitbraak was er al consternatie over. Want waarom droeg de paus geen mondkapje, en zo’n beetje iedereen verder wel tijdens de dienst? Op social media werden er grappen over gemaakt. „Het helpt niet echt als je een mondkapje op je hoofd draagt, hè?!”

#firsttimer paus

Paus Franciscus droeg vandaag voor het eerst een maschera (mondkapje) tijdens een gebedsdienst in Vaticaanstad. De 83-jarige kerkvorst bad in een basiliek in Rome met andere religieuze leiders voor wereldvrede. Hij nam het kapje af toen hij sprak, evenals andere aanwezigen.

Tal van hooggeplaatste leiders zijn aanwezig in Rome, onder wie patriarchen, rabbijnen, boeddhisten, hindoes en sikhs. Ook de islam is vertegenwoordigd.

Lees ook: Ouders in Volendam woedend dat de heilige communie wel doorgaat

Alleen in de auto

Tot nu toe droeg de paus alleen een mondmasker in de auto op weg naar zijn wekelijks audiëntie in het Vaticaan. Dat leidde tot kritiek op onder meer sociale media, mede omdat hij soms dicht in de buurt van mensen kwam. Longtechnisch staat hij zelf niet heel sterk. Bij de katholieke leider uit Argentinië is op jonge leeftijd een long verwijderd.

Stijging Italië

Het aantal coronabesmettingen in Italië stijgt snel en ook Vaticaanstad blijft niet gespaard. Al bij meerdere soldaten van de Zwitserse wacht (de beschermers van de paus) en medewerkers van de Heilige Stoel werd een coronabesmetting vastgesteld. De medewerkers zijn intussen hersteld en de soldaten blijven voorlopig in quarantaine.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De paus, die nog maar één long heeft, draagt eindelijk ook een mondkapje
Sluiten