Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 29 okt 2020 / 19:51 uur

Man die in Nice mensen doodde is 21-jarige Tunesiër

De man die vanmiddag in Nice drie mensen doodde met een mes is een 21-jarige Tunesiër. Dat hebben bronnen rond het onderzoek verklaard. Na de aanslag is hij neergeschoten door de politie en aangehouden.

De man zou in september als migrant op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn aangekomen. Na een periode van quarantaine werd hij vrijgelaten met de boodschap dat hij Italië moest verlaten. Hij arriveerde vervolgens in oktober in Frankrijk.

Onderzoek naar verdachte

Justitie in Tunesië liet weten dat het een onderzoek is begonnen naar de verdachte. Dat gebeurt door een speciale antiterreurrechtbank. Het onderzoek is gericht op „de verdenking dat een Tunesiër een terroristische operatie heeft uitgevoerd in het buitenland”, aldus een woordvoerder.

Aanslag Nice

De man viel donderdag meerdere personen aan met een mes in de Franse kuststad Nice. Volgens een bron zijn daarbij  zes mensen gewond geraakt en drie mensen overleden. Terwijl hij de aanval pleegde, bleef de dader de woorden „Allahu akbar” (God is de grootste) herhalen. Dit deed hij zelfs terwijl hij werd behandeld door de hulpdiensten nadat hij was neergeschoten door de politie.

Lees ook: Aanvaller Nice bleef ‘Allahu akbar’ zeggen, ook na schoten van politie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die in Nice mensen doodde is 21-jarige Tunesiër
Sluiten