Metro
Metro Buitenland 8 okt 2020 / 09:15 uur

China snoert kritische Pence de mond tijdens debat

De Kritische opmerkingen van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence over China waren volgens de censuur in Peking niet geschikt voor televisiekijkers in dat land. Zodra Pence in het debat tegen zijn rivaal Kamala Harris zijn pijlen richtte op China, stopte te uitzending.

Kijkers kregen „geen signaal, even geduld aub” te zien toen Pence zei dat China schuldig is aan de wereldwijde verspreiding van het coronavirus. Pas toen het volgende onderwerp in het debat aan bod kwam, ging de zender weer in de lucht.

Het debat werd uitgezonden via CNN. De zender is in China alleen te zien in huizen waar buitenlanders wonen. Verder is de zender te ontvangen in hotels van internationale ketens en in universitaire instellingen.

Beeld op zwart

Het is in China gebruikelijk dat de censuur ingrijpt als er beschuldigingen tegen het land worden geuit op Amerikaanse zenders. Voorheen ging het scherm gewoon op zwart, maar sinds een aantal maanden verschijnt er een boodschap dat er mogelijk geen signaal is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
China snoert kritische Pence de mond tijdens debat
Sluiten